Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har opptak av Saddam

Den australske avisa Sydney Morning Herald sier den har lydopptak av Saddam Hussein som skal være spilt inn tidligere denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sydney Morning Herald skriver i dag at to menn ga båndet til deres folk i Bagdad etter at de ga opp å gi det til korrespondenten for den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera.

I det 15 minutter lange opptaket, som skal ha blitt gjort mandag, ber en sliten stemme det irakiske folket om å samle seg i en undergrunnskrig mot de amerikanske okkupasjonsstyrkene, ifølge avisa.

- Vi må gå tilbake til vår hemmelige form for kamp som vi begynte våre liv med. Deres hovedoppgave er å sparke fienden ut av landet, sier stemmen.

Den som talte hadde flere referanser til okkupasjonen av landet siden regimet til Saddam ble styrtet, og nevner spesifikt plyndringen av nasjonalmuseet.

Avisa skriver at båndet er hørt av 13 irakere fra forskjellige sektorer, inkludert tidligere bekjente av Saddam og folk fra hans hjemby Tikrit, og nesten alle sier at stemmen og ordvalget er Saddams eller noen som er svært lik ham.

Ifølge avisa kom to menn som snakket med Tikrit-aksent bort til deres journalisters bil utenfor Palestine Hotel, der de fleste av mediene i Irak holder til.

En av mennene spurte etter adressen til Al-Jazeera, som også holder til i hotellet, men han ville ikke gå inn gjennom døra som blir voktet av amerikanske soldater. Deretter ga han båndet til journalistene og sa det var tatt opp samme morgen.

(NTB)

  • Her kan du lese Saddams tale oversatt til engelsk.
  • Her er opptaket
<B>SISTE VIDEO?: </B>Denne videoen av Saddam kom mediene i hende i forrige uke og skal vise diktatorens siste tale som president, tatt opp samme dag som amerikanerne inntok Bagdad 9. april. Nå kan det ha kommet nye livstegn fra ham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media