MISTET ARBEIDSPLASS: Vidar Stene var daglig leder på et Notar-kontor som i dag ble lagt ned. Foto: Tom E. Østhuus
MISTET ARBEIDSPLASS: Vidar Stene var daglig leder på et Notar-kontor som i dag ble lagt ned. Foto: Tom E. ØsthuusVis mer

- Vi har overlevd stormkast før

Vidar mistet Notar-jobben i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Daglig leder Vidar Stene opplevde at han og to ansatte ved et lite Notar-kontor mistet arbeidsplassene i dag.

34 Notar-kontorer må stenge umiddelbart, etter at Kredittilsynet har inndratt meglerkonsesjonen til kontorene.

- Dette er en trist dag, vi fryktet at kontoret vårt ville bli nedlagt, men det var tungt da beskjeden kom, sier Stene til Dagbladet.no

Etter over åtte år i Notar opplever han nå at store deler av virksomheten rakner, og at det ser ut til å bli en mager jul for mange av de ansatte.

- Klart det er tungt. Jeg har kamerater som ikke har fått lønn i desember, og andre kamerater som i dag står uten arbeid. Det er det aller verste, sier Stene.

Han og de ansatte i Notar Eiendom Nedre Elvehavn i Trondheim ser likevel ikke så mørkt på framtida som andre i Notar-systemet.

- Vi har tro på at vi får nye arbeidsoppgaver i Notar, men da i et stort felleskontor i Trondheim. De Notar-ansatte her i byen er en sammensveiset gjeng, sier Stene.

Han tror Notar på sikt kan bygge seg opp igjen.

- Vi har overlevd stormkast rund Notar før, sier Stene, og viser til det han kaller både rettferdig og urettferdig mediekritkk av meglergiganten gjennom årene.

Han har fått flere telefoner fra engstelige kunder i dag.

- Vi garanterer at ingen blir skadelidende. I de tilfellene det er nødvendig, overføres megleroppdraget til andre kontorer i Notar-systemet her i byen, og da selvsagt med de samme betingelsene, sier Vidar Stene til Dagbladet.no.

Det er aldri blitt inndratt så mange lisenser samtidig siden konsesjonsordningeen ble innført i 1931.