Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har råd til dagens priser

- Med 6000 boligløse før vinteren og 70 000 barn som lever under fattigdomsgrensa i ett av verdens rikeste land, har vi råd til dagens bensinpriser, sier Kristin Halvorsen (SV).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun provoseres av at bensinprisene har fått monopol på den politiske dagsordenen. I kveld treffer du henne på Dagbladets telefon 22 20 00 00, sammen med Per-Kristian Foss (H).

- Nå er det flest tonn og størst akseltrykk som avgjør hvor kronene i statsbudsjettet blir satt inn, mens de viktige oppgavene vil tape. Klart lastebileiere skal få lov til å ytre seg som alle andre, men jeg blir så provosert av at det er størrelsen på bilen som skal avgjøre hvor det politiske presset kommer, sier en frustrert Halvorsen.

Hun trekker fram dårlige skolebygg, mangel på lærervikarer, stengte kommunale bad og eldreomsorg som klart viktigere prioriteringsområder enn lavere bensinpriser.

- Å kutte bensinpriser i sentrale strøk, samtidig som antall bussruter kuttes, togavganger innstilles og kollektivtrafikken blir dyrere er en vanvittig bruk av penger, raser SV-lederen.

Halvorsen er foreløpig den eneste som har gitt motlyd i bensinprisdebatten.

I dag kan du treffe Kristin Halvorsen og Per-Kristian Foss på telefon 22 20 00 00. Mellom klokka 18 og 19.30 er de på plass i Dagbladets redaksjon for å snakke med leserne.