Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har ransaket boligen til Fjordman

Politiadvokat Christian Hatlo bekrefter bloggeren Fjordman har status som vitne.

RANSAKING: Politiadvokat Christian Hatlo sier at bloggeren Fjordman ga sitt samtykke til ransaking i hans bopel.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
RANSAKING: Politiadvokat Christian Hatlo sier at bloggeren Fjordman ga sitt samtykke til ransaking i hans bopel. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har gjennomført en tredjemanns-ransaking. Det er gjort fordi vi ønsker å finne bevis mot siktede i denne saken, sier Hatlo.

- Ga samtykke Han bekrefter at Peder Jensen, som er Fjordmans egentlige navn, har gitt sitt samtykke til ransakingen. Han har fremdeles status som vitne i saken. Politiadvokat Hatlo utelukker ikke at Peder Jensen kan bli kalt inn til flere avhør.

Torsdag sto ålesunderen Peder Jensen (36) fram i VG og fortalte at det var han som var Fjordman - den anonyme bloggeren som har vært en viktig inspirasjon for den massedrapssiktede Anders Behring Breivik. I manifestet brukte Breivik 39 av Fjordmans essays.

Til VG sa Jensen at han nå var ferdig med å blogge som Fjordman. Natt til lørdag har hans innlegg dukket opp på hans faste blogg Gates of Vienna, drevet av pseudonymet Baron Bodissey, som egentlig heter Edward S. May.

- Denne beskjeden kom akkurat inn fra Fjordman, som legger til at han vil holde en lav profil i nærmeste fremtid, skriver Baron Bodissey, som har lagt ut Fjordmans tekst.

Innlegget har også spredt seg til andre islamkritiske sider. I innlegget skriver Fjordman om det han kaller sin «ettermiddag med politiet.»

- Ble behandlet som drapsmistenkt - Jeg er sjokkert over den fiendtlige behandlingen jeg fikk av politiet, skriver Fjordman, som legger til at han har planer om å holde en lav profil framover.

- Min advokat, som er erfaren, forventet ikke at noe slikt skulle skje. Han trodde dette skulle bli lett og foreslo til og med at jeg gikk inn uten advokat. Jeg insisterte på å ha en til stede i tilfelle, og det hjalp sannsynligvis litt, skriver Jensen, som legger til at advokaten hans har karakterisert behandlingen helt på kanten av det som er lovlig.

Måtte dra hjem Fjordman beskriver at et dusin politimenn ransaket leiligheten hans i timevis, de gikk gjennom filmene hans, fotografier, bøkene, kjøkkenutstyret og klærne. De konfiskerte en koffert med bøker og klær, i tillegg til flere elektroniske duppeditter, som kamera og laptop.

- Det er ganske klart at de ville ha informasjon om ikke-voldelige islamkritiske nettverk i Europa som de mistenker de kan finne på min PC, selv om de benektet det overfor meg, skriver han.

Tok kontakt selv Fjordman legger til at det var han som tok kontakt med politiet, og at de ikke så ut til å ha en anelse om hvem han var før han meldte seg frivillig.

- Noe jeg gjorde selv om jeg visste at det innebar at jeg måtte gi opp anonymiteten min, skriver han, og fremholder at han ikke har gjort noe ulovlig.

Om Brevik fremholder han fortsatt at han aldri har møtt ham, og at han ga den lille informasjonen han har om ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media