Derfor elsker nordmenn Mallorca:

- Vi har reist hit siden 70-tallet. Jeg husker grisefestene godt!

De kommer tilbake år etter år. Enkelte nordmenn får aldri nok av Mallorca.

FERIEFAVORITT: Mia Amalie Weng (t.v.) og Johanne Skaarer leker seg med Oskar A. Weng og Kristian Skaarer. Bak sitter Mallorca-veteranene Ove (t.h.) og Brith Lure (i svart) med datteren May-Linda og svigersønnen Lars Skaarer. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FERIEFAVORITT: Mia Amalie Weng (t.v.) og Johanne Skaarer leker seg med Oskar A. Weng og Kristian Skaarer. Bak sitter Mallorca-veteranene Ove (t.h.) og Brith Lure (i svart) med datteren May-Linda og svigersønnen Lars Skaarer. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PORT D'ALCÚDIA (Dagbladet): Solbrune og kritthvite kropper ligger side om side på den finkornete sandstranda i Port d'Alcúdia. Termometeret har for lengst passert 30 varmegrader, selv om det er lenge igjen til lunsjtid. Tusenvis av turister ligger strødd utover på solsenger. Blant dem er det også hundrevis av nordmenn.

- Første gang vi kom hit, var sammen med besteforeldrene mine. Nå er vi her sammen med våre egne barnebarn. Så man kan vel si at vi er trofaste Mallorca-turister, forteller Ove Lure.

Når han var her for første gang, husker han ikke helt, men han mener det må ha vært på 80-tallet. Kona Brith kommer ruslende opp fra en avkjølende dukkert i det salte sjøvannet. Nå er det tid for å slikke sol igjen.

- Nei, nei, vi var her før det. Vi har reist hit siden 70-tallet. Jeg husker grisefestene godt! Vi har bilder i albumet hjemme, hvor servitørene tømmer alkohol fra flaska, rett i munnen på både deg og meg, sier hun og ler mens hun ser bort på ektemannen.

- Sier du det, altså. Ja, da stemmer det sikkert, sier Lure.

Mallorca-veteranene

Med et halvt århundre med reiser til Mallorca bak seg, er de godt kjent. Grisefestene er det for lengst slutt på. Strandlivet og den avslappende stemninga får dem likevel til å vende tilbake til samme sted igjen og igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer