- Vi har rett og plikt til å bo her

De jødiske bosetterne i Gaza nekter å flytte. I stedet vil de bygge flere ulovlige bosettinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NETZARIM (Dagbladet): - Palestinerne har mange andre arabiske land de kan dra til. Dette er det eneste jødiske landet vi har. Det er lite, og vi trenger det, sier Tammy Silberschein (34). Mens Ariel Sharon truer med å evakuere de rundt 7500 bosetterne i Gaza, planlegger de sjøl å bygge tre nye bosettinger. Nå gjøres alt klart for at 500 familier skal flytte inn i Gaza, skriver avisa Ha'aretz.

- Vi er ikke bekymret for framtida vår. Vi blir her. Dette er vårt land, sier bosetterkvinnen Tammy Silberschein.

SILBERSCHEIN KOMMER

opprinnelig fra New Jersey. For snart åtte år siden flyttet hun og familien til Netzarim, som er den mest kontroversielle israelske bosettingen. Den ligger midt på den overbefolkede Gaza-stripen og hindrer ferdselen for palestinerne. Bosetterne i Gaza har også rikelig tilgang på vann, noe som opprører palestinerne.

- Det er feil å si at Gaza er overbefolket. Det er plass nok til alle her, sier fembarnsmora Silberschein.

Ikke alle er enige i det. Hele 77 prosent av Israels befolkning ønsker å evakuere bosetterne i Gaza. Bosettingene i Gaza er også fordømt av det internasjonale samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.