Vi har Riise bak speilet

Navn: Hege Riise Alder: 29 Yrke: Playmaker, Norge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hege Riise behøver definitivt ikke være en av gutta med garderobeangst for å spille fotball. Det har hun og det norske kvinnelandslaget bevist flere ganger enn det Drillo kan telle misbrukte sjanser, Nils Arne Eggen sneipe filtersigaretter og Mini Jacobsen snakke nordnorsk tøv.

Nå er jentene våre i USA for å forsvare VM-tittelen fra 1995.

  • Midt på banen, med teknikk og overblikk, og midt i sentrum av pasningsbegivenhetene, finner vi fotballgale Hege Riise fra den lille skauklubben Setskog/Høland.

    Etter åpningskampen mot Russland ble Riise igjen kåret til Norges beste. Og kanskje vi kan takke en eller annen kjent idrettsutøver for at Hege er en jenteklippe. For hun hadde nemlig gulsott som nyfødt. I et intervju har Heges mor Brit sagt følgende:

  • «Hun ble sendt til Rikshospitalet, der de skiftet blod på henne. Jeg har ofte tenkt at hun må ha fått blodet til en stor idrettsmann».
  • Vi takker denne ukjente blodgiver. Og når det gjelder Hege, tror vi neppe det er første, og garantert ikke siste gang, under dette VM at hun spiller med innsiden av hodet og utsiden av læret og får karakteristikken «playmaker». Hege har det med å være god. Sånn er det bare med en viss type spillere, sjøl om hun fortrekker svensktoppmusikk. Og da spesielt Lotta Engberg!
  • Under forrige VM i Sverige ble Riise kåret til VMs beste spiller. Nå kan som klisjékjent ikke en spiller gjøre et helt lag, men når evighetsmaskinen fra Romerike snapper ballen i midtbaneleddet og styrer det norske angrepet, er det duket for flamberte gresshopper i konjakk til kveldsmat, allerede i morgen kveld mot Canada.
  • Med seier her, er Norge på god amerikansk highway mot nok et sluttspill. Ei heller dette er spesielt nytt for Hege som har VM-sølv 1991, OL-bronse 1996, EM-gull 1993 og EM-sølv 1991 på sin lærball-cv. Og vi må vel kunne si, Egil, at Hege med sine 144 landskamper og 43 mål er tidenes norske fotballspiller, uansett kjønn.
  • Hege, som også har spilt sushiball i Japan noen sesonger, sa etter VM i 1995 at hun ikke helt visste når hun fattet interesse for den runde lidenskapen: «Jeg hadde et kjempefint dokkeskap med masse klær. Når jeg fikk besøk av en venninne, satt hun og lekte med dokkeskapet. Jeg gikk ut og sparket».
  • Norge takker de tålmodige dukkene for at Hege fikk lov til å sparke, skyte og drible og ikke endte opp som ei jente.
Hege Riise