Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Vi har ropt om hjelp i mange år

Faren til den drapssiktede 25-åringen sier at sønnen før helga virket motivert for å få behandling for sine psykiske problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg snakket med ham så seint som fredag. Da fortalte han at han var motivert for den behandlingen han skulle ha startet med denne uka. Vi fatter ikke det som har skjedd, sier faren til Dagbladet.

Han ønsker først og fremst å møte sønnen, men får ikke treffe ham så lenge han sitter fengslet med brev- og besøksforbud.

Fikk plass

Lørdag skal 25-åringen ha knivdrept Eva Lilleøen (55) i hennes hjem. Lilleøen var moren til 25-åringens tidligere kjæreste, som han også har et barn sammen med. Selv etter bruddet med datteren tok Lilleøen seg av 25-åringen.

Den siktedes far forteller at sønnen har hatt store problemer i rundt ti år, og det har bare blitt forsterket av alkohol og narkotika.

-  Moren hans og Eva skaffet ham plass på et behandlingssenter i fjor sommer. Det fungerte veldig bra - han er verdens snilleste gutt når han ikke ruser seg. Hvorfor skulle han drepe den som hjalp ham mest? spør faren.

Slo ned politimann

Både faren og bestefaren til 25-åringen mener helsemyndighetene burde ha fanget ham opp tidligere. De reagerer sterkt på at politiet på Eidsvoll sier at de ikke vurderte ham som voldelig.

-  For mange år siden han slo ned en politibetjent. Og politiet har tidligere rykket ut til hans adresse med skuddsikre vester etter melding om husbråk. Det betyr jo at de visste at han kunne være voldelig når han ruset seg, sier faren til Dagbladet. Han føler at politiet burde varslet psykiatrien om sønnens problemer.

Også i drosjedrapet i Sandvika i fjor høst, der en 18-åring stakk ned og drepte en drosjesjåfør, satt det en mor igjen som følte at sønnen ikke fikk den hjelpen han trengte.

-  Denne tragiske saken er en blåkopi av Sandvika-drapet. Helsevesenet har ikke gjort jobben sin, mener 25-åringens far.

Tikkende bombe

Politiet har nå varslet at de vil kartlegge 25-åringens rus- og psykiatrihistorie.

-  Hele familien har ropt om hjelp i mange år. Han har vært en tikkende bombe, sier 25-åringens farfar.

REAGERER: Faren til 25-åringen som er siktet for Eidsvoll-drapet, mener politiet var klar over sønnens problemer.