Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har ryddet opp

KOSOVO POLJE (Dagbladet): - Vi spiller nå fotball med guttene vi før hadde problemer med, sier den norske majoren Willy Fjelldal og viser til guttegjengen den arresterte kosovoalbaneren Arben Elshani (19) er en del av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjelldal er sjef for kompaniet hvor en tropp KFOR-soldater etterforskes for grov vold mot Elshani.

- Jeg legger ikke skjul på at etterforskningen har ført til frustrasjon i den troppen det gjelder og i kompaniet som helhet, men det er tilbakelagt nå, sier Fjelldal.

På god fot

Han sier de norske soldatene nå er på god fot med guttegjengen som tidligere var aktive i trakasseringen av serberne i Kosovo Polje, og som skapte problemer for norske soldater.

- Vi har ryddet opp i forhold til dem. Mange av dem spiller fotball med oss, og vi prater med dem stadig vekk, sier Fjelldal. Utover det ønsker han ikke å kommentere krigsadvokatens pågående etterforskning mot de norske KFOR-soldatene.

Det var 26. april at Arben Elshani ble arrestert av norske KFOR-soldater. I går fortalte han i Dagbladet om hvordan soldatene behandlet ham. Saken er til etterforskning hos den norske krigsadvokaten.

- Det er vanlig at landene som har tropper i Kosovo, selv etterforsker slike hendelser, sier talsmann Scott Slaten fra KFOR-hovedkvarteret i Pristina.

Arben Elshani sa til Dagbladet at han ikke lenger har kontakt med KFOR-soldatene.

- De har ikke hilst på meg siden arrestasjonen, sier han.

Fjelldal sier han vil ta utfallet av krigsadvokatens etterforskning til etterretning og understreker at han har full tillit til troppen som arresterte Elshani.

- De involverte har taklet dette profesjonelt. De har stått på og løst oppgavene sine til tross for det presset som har vært mot dem, sier Fjelldal.

Ingen bilder

Han ønsker ikke å la Dagbladet snakke med soldatene, ei heller ta bilder av leiren der Elshani ble holdt fanget. På overflaten ser alt rolig ut i Kosovo Polje, der det bor både serbere og albanere, og situasjonen er mindre spent nå enn for bare få måneder siden.