- Vi har savnet ham siden mars

Nå snakker faren til «Pianomannen» ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Pianomannen» kom lørdag hjem til den tyske bondegården i den lille bygden ved grensen mot Tsjekkia. Den tidligere identitetsløse pasienten heter Andreas Grassl og er 20 år.

Andreas er en vanlig bondesønn fra Tyskland. Han er den eneste i den tyske bygda som har artium. Foreldrene til den mye omtalte «Pianomannen» har savnet sønnen siden mars.

- Vi har vært veldig urolige. Men vi jobber på gård og har ikke tid til å lese nyheter hele tiden, sier faren, Josef Grassl, til den tyske avisen Bild om hvorfor familien aldri så bildene av sønnen i medieoppslagene.

- Sønnen min er syk, men han er ingen bedrager, sier den utslitte faren.

Utenfor familiens hvitmalte hus står reportere på rekke og rad. Hovedpersonen selv holdt seg innendørs i hele går.

Ferjen til England

Josef Grassl forteller at Andreas har hatt siviltjeneste på et mentalsykehus i sydøst-Tyskland. Etter det dro 20-åringen til Paris, hvor han livnærte seg på småjobber.

I mars i år var siste gangen foreldrene snakket med sønnen. Da var han fortsatt i Paris. Etter det forsvant han sporløst.

VERDEN RUNDT: BLIKKET SOM FASCINERTE VERDEN: Historien om den tause og minneløse mannen har gått jorda rundt de siste månedene. Politiet har fått tips i fra hele verden, også i fra Norge. Foto: AP
VERDEN RUNDT: BLIKKET SOM FASCINERTE VERDEN: Historien om den tause og minneløse mannen har gått jorda rundt de siste månedene. Politiet har fått tips i fra hele verden, også i fra Norge. Foto: AP Vis mer

- Jeg henvendte meg til fransk politi. Dessverre gjorde politiet ingenting, fordi sønnen min er en voksen person, sier faren til Bild.

Etter å ha vært i Paris en stund, tok Andreas ferjen over til England.

- Jeg satte meg på ferjen til England og ville ta livet mitt i havet, sier han til Bild.

- Ingen løgner

Grassl innrømmet overfor ansatte ved det britiske sykehuset at han slett ikke er en pianist. På sykehuset har han vært innlagt i fire måneder, uten at noen har funnet ut hvem han er. Nå er identiteten hans avslørt. Det første Andreas ytret ønske om, var å komme hjem til foreldrene og sine to søstre. Nå er han endelig hos familien sin.

- Min sønn er ingen løgner. Vi er bare lykkelige for å få han hit hvor han hører hjemme, sier faren, til Aftonbladet.

Familiens advokat, Jürgen Linhart, opplyser at Andreas har lidt av en psykisk sykdom. Det er grunnen til at han ikke kunne snakke med sykepleierne på mentalsykehuset. Advokaten understreker at Andreas ikke gjorde dette for å lure noen.

Ifølge den tyske avisen Bild uttalte Andreas seg til legene:

- Jeg har ikke simulert.

Les alt om «Pianomannen» her.

«Pianomannen:»Denne skissen og rykter om at mannen kunne være en genial musiker ga opphav til kallenavnet.
IDENTITETSLØS: Andreas Grassl har tegnet et piano og pekt på både Norge og Sverige på kartet. Det skapte store forvirringer om hvem mannen var. Nå er mysteriet løst.