Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har seks selvmordsbombere inne på skolen. Vi har bedt dem om ikke å drepe små barn

Taliban med klare ordre før det brutale drapsraidet startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 126 skoleelever og lærere er drept i en terroraksjonen mot en skole i Peshawar i Pakistan. 122 personer er skadd. Det opplyser provinsmyndighetene.

Den pakistanske fløyen av Taliban skal ha tatt på seg ansvaret for aksjonen som pågår i dette øyeblikket. Flere hundre elever og lærere var inne på skolen da angrepet skjedde.

Klare ordre Talibans talsmann i Pakistan, Mohammad Khorasani, skal ifølge The Guardian ha ringt rundt til lokale medier med dette budskapet:

- Dette er en reaksjon på drapene på våre barn og dumpingene av kroppene til våre «hellige krigere» i ulike deler av landet.

Han forteller at de ikke skal drepe de yngste barna.

- Vi har rundt seks selvmordsbombere inn på skolen, og vi er i kontakt med dem. Vi har bedt dem om ikke å drepe små barn.

Flere drepte terrorister En representant fra de militære styrkene melder at fire av terroristene skal være drept.

De gjenværende skal være presset tilbake til en den siste av fire bygninger på skoleområdet, der de skal være omringet. Det rapporteres om at angriperne skal ha vært utstyrt med selvmordsvester.

Skadene skal stort sett dreie seg om skuddskader, etter det som framstår som et rent drapsraid mot privatskolen, som har elever fra fire til 19 år.

Pakistanske Taliban (TTP) består av flere islamistiske militsgrupper som er aktive i stammeområdene nordvest i Pakistan.

Landesorg Army Public Schools-systemet har 146 skoler over hele Pakistan. Elevene er fra 4-19 år.

Statsminister Nawaz har erklært hendelsen som en nasjonal krise.

- Jeg vil overvåke operasjonen personlig fra Peshawar, sier han.

Regjeringen har erklært tre dagers landesorg.

 REDDET:  Her blir flere barn reddet bort fra skoleområdet av pakistanske soldater. Taliban skal ha gitt beskjed til sine krigere om at de yngste barna skal bli skånet. Foto: NTB Scanpix / AFP.
REDDET: Her blir flere barn reddet bort fra skoleområdet av pakistanske soldater. Taliban skal ha gitt beskjed til sine krigere om at de yngste barna skal bli skånet. Foto: NTB Scanpix / AFP. Vis mer