Nordmann sporløst forsvunnet i Brasil:

- Vi har selvfølgelig noen teorier om hva som har skjedd

Norsk og brasiliansk politi forsøker å finne 60-åringen som har vært savnet siden forrige uke.

SAVNET: Torkil Tyvold ble sist sett i Rio de Janeiro på fredag. Foto: Faksimile av flygeblad
SAVNET: Torkil Tyvold ble sist sett i Rio de Janeiro på fredag. Foto: Faksimile av flygeblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Desparecido - missing» står det med store blokkbokstaver over bildet av Torkil Tyvold. Nordmannen ble sist observert i Rio de Janeiro ved 17-tida på fredag i forrige uke. Der slutter alle spor.

Onsdag ble det delt ut flygeblader i den brasilianske byen, i håp om å få nye opplysninger i saken. Men verken den 60 år gamle Hydro-ansatte eller noen med oppklarende tips har gitt lyd fra seg.

- Så langt har arbeidet dessverre vært resultatløst. Vi har ikke fått noen nye opplysninger siden i går. Torkil er fremdeles savnet, og søket pågår fortsatt, sier informasjonssjef i Norsk Hydro ASA, Øyvind Breivik.

Forsvant fra trygt område

Både norsk og brasiliansk politi jobber iherdig med å finne spor etter Tyvold, som har jobbet i Rio de Janeiro siden januar. Ifølge Breivik var nordmannen ikke sammen med andre ansatte fra selskapet, da han ble borte.

ETTERLYST: Dette flygebladet ble delt ut i Rio de Janeiro onsdag.
ETTERLYST: Dette flygebladet ble delt ut i Rio de Janeiro onsdag. Vis mer

- Han forsvant i Ipanema, som er den bydelen i Rio hvor han har bodd siden han ble utstasjonert til Brasil i januar. Det skal være et av de tryggere områdene i byen. Vi har selvsagt noen teorier om hva som har skjedd, men jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer i media, sier kommunikasjonssjefen til Dagbladet.

Mange berørte

I mellomtida samarbeider selskapet med både brasiliansk og norsk politi, som ble kjent med saken mandag, og gjør det de kan for å støtte politiet i arbeidet. Breivik forteller at situasjonen oppleves som tøff for flere av de ansatte.

- Torkil har jobbet i Hydro siden 80-tallet og har et stort nettverk i selskapet. Derfor er det mange dette går inn på, sier han.

Etterforskes fra Norge

Inspektør ved savnet-gruppa hos Oslo politidistrikt, Morten Reppen, sier til Dagbladet at de er varslet og foretar de undersøkelsene de har mulighet til å gjøre fra Norge. Samtidig samarbeider de både med arbeidsgiver og konsulær bistand, og med brasiliansk politi via Kripos for å forsøke å oppklare hva som har skjedd.

- Vi prøver å danne oss ulike hypoteser om hva som kan ha skjedd. Så langt har vi ikke låst oss til noe som helst, og holder alle muligheter åpne, sier Reppen.

Han understreker at saken er høyt prioritert hos norsk politi, uten at han vil gå inn på detaljer rundt arbeidet.

- Vi undersøker elektroniske spor, møter representanter fra arbeidsgiver og undersøker hans bevegelser i den siste tiden før han forsvant, sier Reppen.

- En vanskelig tid

Sjømannskirka i Rio de Janeiro er blant dem som har engasjert seg i Tyvolds forsvinning. Sjømannsprest Sjur Askjer skriver i en melding til Dagbladet at deres rolle først og fremst er å støtte Tyvolds kolleger og deres familier i det han beskriver som en veldig vanskelig tid.

- Mange av de vi møter kjenner at dette berører sterkt, og vi forsøker å bidra med samtaler og møtepunkter hvor dette kan settes ord på. Aksjonen med flygeblader er det frivillige som står for, og vi synes det er godt å merke et slikt engasjement, skriver Askjer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer