- Vi har sendt dere meldinger som vi ikke har fått svar på

Familie med en bønn til IS.

NESTE OFFER? Da Steven Sotloff ble henrettet ble britiske David Haines pekt ut av IS som deres neste offer. Foto: AFP / NTB Scanpix
NESTE OFFER? Da Steven Sotloff ble henrettet ble britiske David Haines pekt ut av IS som deres neste offer. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til den britiske hjelpearbeideren David Haines, som nylig ble truet på livet av Den islamske staten (IS) i en video, ber den ytterliggående gruppen om å ta kontakt med dem.

- Vi er familien til David Haines. Vi har sendt dere meldinger som vi ikke har fått svar på. Vi ber dem som har David om å ta kontakt med oss, sier familien i en uttalelse sendt ut av det britiske utenriksdepartementet lørdag.

Haines (44) ble tatt som gissel i Syria i mars i fjor. I en video publisert av IS i august, navngir gruppen Haines som den neste som vil bli drept dersom kravene deres ikke blir innfridd. Den samme videoen viste hvordan den amerikanske journalisten Steven Sotloff fikk strupen kuttet og hodet skåret av.

Familien til Haines har fram til nå bedt om at navnet på sønnen ikke skulle bli publisert i mediene, men har nå endret synspunkt på det.

(NTB)