- Vi har sett mange som har sneket seg inn

Akkurat nå fester 10 000 russ på området.

 HOLDER SAMMEN:  I helgen er det igjen et russetreff på Tryvann og rundt 10 000 russ befinner seg nå på det populære stedet. Tre av disse russene heter Andre Prytz, Benedikte Hunes og Tessa Lier Finsrud. - Vi holder oss sammen og jeg synes vaktholdet bra, men det er forferdelig at voldtekter har skjedd. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HOLDER SAMMEN: I helgen er det igjen et russetreff på Tryvann og rundt 10 000 russ befinner seg nå på det populære stedet. Tre av disse russene heter Andre Prytz, Benedikte Hunes og Tessa Lier Finsrud. - Vi holder oss sammen og jeg synes vaktholdet bra, men det er forferdelig at voldtekter har skjedd. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært en hektisk periode for politiet siden russetiden begynte sent forrige måned.

Til nå har det vært registrert 134 oppdrag relatert til russ, ifølge tall fra politiet som Dagbladet har fått tilgang til.

 I gang:  Russefeiringen på Tryvann er godt i gang igjen. Her patruljerer politiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
I gang: Russefeiringen på Tryvann er godt i gang igjen. Her patruljerer politiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer

På Tryvann 28. april skal to kvinnelige russ ha vært på voldtektsmotaket etter at de uavhengig av hverandre meldte ifra til politiet om at de skal ha blitt voldtatt under russetreffet på Tryvann.

I tillegg etterforsker politiet fire anmeldte voldtekter i forbindelse med russetreffet i Kongeparken i Ålgård i Rogaland forrige søndag.

- Farlig å gå alene I helga er det igjen et russetreff på Tryvann og rundt 10 000 russ befinner seg nå på det populære stedet.

Tre av disse russene er André Prytz, Benedikte Hunes og Tessa Lier Finsrud.

- Vi holder oss sammen og jeg synes vaktholdet bra, men det er forferdelig at voldtekter har skjedd. Det er farlig å gå alene, så vi har blitt enig om å sjekke telefonen ofte og passe på hverandre, sier Andrea Prytz til Dagbladet.

De mener det største problemet er at folk slipper for enkelt inn på området.

- Vi vet om folk som sniker seg inn. Det er ikke nok vakthold rundt gjerdene, og flere har sneket seg inn via skogen som er rundt Tryvann, sier russejentene til Dagbladet.

- Ikke bra Operasjonsleder ved Oslo politidistrikt innrømmer at de har en vanskelig jobb.

- Det er ikke bra det som skjer, spesielt det med voldtekter. Vi jobber mye med den forebyggende biten sammen med arrangør for å hindre at slike ting skal skje, men det er vanskelig med så mange fulle mennesker på et sted, sier Andre Kråkenes.

Kråkenes forteller at han også har hørt om flere russ som har kommet seg inn over gjerdet.

- De fleste som har kommet inn på området skal være russ. Vi har mange vakter og gjerder rundt her som skal hindre slik i tillegg til hundepatruljer. Men selvfølgelig har vi jo tilfeller av russ som hopper over gjerder og river ned sperringene. Men det lukes ut etter beste evne, sier Kråkenes.

Trygghetsalarm ROK AS er arrangør for russetreffet for Tryvann.

Det er et eventbyrå som jobber med ungdomsarrangementer og kommunikasjon mot ungdom.

- Vi har noe som heter russelappen som vi sjekker opp mot alle skoler. Dermed sikrer vi oss med at det kun er russ som kommer inn på området, sier daglig leder for ROK Gitte Gåtteberg, til Dagbladet.

I tillegg har russen begynt med noe som er nytt av året.

- Det er viktig at russen passer på hverandre og drikker med måte. Vi deler også ut trygghetsalarm til de som ønsker det. Det har vi ikke gjort tidligere og det er en ordning vi har troen på, sier Gåtteberg.