SAMME MENING:  Harald Stabell har ikke endret mening om advokatkollega Morten Furuholmen Kongo-karakteristikker. FOTO: OLE C. H. THOMASSEN/DAGBLADET.
SAMME MENING: Harald Stabell har ikke endret mening om advokatkollega Morten Furuholmen Kongo-karakteristikker. FOTO: OLE C. H. THOMASSEN/DAGBLADET.Vis mer

- Vi har skværet opp, jeg mener det fremdeles

Harald Stabell vil ikke ta opp ny Kongo-krangel med advokatkollega Morten Furuholmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I fjor høst barket kjendisadvokatene Morten Furuholmen og Harald Stabell sammen i verbalt slagsmål om vurderingen av rettsvesenet i Kongo.  

Stabell, som er leder av Advokatforeningens strafferettsutvalg, mente at Furuholmen svekket mulighetene for sine klienter Tjostolv Moland og Joshua French med sine karakteristikker av rettsvesenet i landet der nordmennene på ny ble dømt til døden forrige uke. 

Overfor norsk presse brukte Furuholmen karakteristikker som gjennomkorrupt, avtalt spill og piratvirksomhet på høyt nivå om.  
- Vil provosere domstolen - Dette vil provosere domstolen i Kisangani og nasjonen Kongo. Furuholmens utsagn gjorde meg bekymret med hensyn til de to tiltaltes rettssikkerhet, sa Stabell til Aftenposten.  

Og Furuholmen parerte:

- Han har ikke forutsetninger for å vurdere det jeg daglig opplever her nede. Ingen kan respektere den farsen vi ser her. Det er ren piratvirskomhet. Det er folkerettslig null verdt. 
- Skværet opp Så gikk de to kjendisadvokatene i et halvt års våpenhvile før Furuholmen flesket til igjen i Magasinet i Dagbladet i går.  

- Jeg synes Stabell var skinnhellig i den saken, og at han brukte en del nedrige metoder for å framheve seg selv. Jeg har alltid likt Harald Stabell. Men når han under den meget vanskelige og krevende situasjonen der nede  satt hjemme i Oslo og dolket meg i ryggen, så syntes jeg det var ufint, sier Furuholmen i portrettintervjuet.  

Stabell har ikke spesielt lyst til å rippe opp i fjorårets Kongo-ordskifte.  

- Jeg ga uttrykk for det jeg mente den gangen, og jeg mener det fremdeles, sier høyesterettsadvokaten da han blir konfrontert av Dagbladet med Furuholmens uttalelser.
 

Stabell forteller at han og Furuholmen møttes etter stormen i fjor og diskuterte saken.  

- Vi skværet opp da, så jeg er litt overrasket over at han sier dette nå. Utover det ønsker jeg ikke noen videre dialog om saken, avslutter han.

 INGEN SILKEHANSKER:  Tjostolv Moland og Joshua French' bistandsadvokat bruker verken filter eller silkehansker når han karakteriserer rettsprosessen i Kongo mot de drapsdømte nordmennene - her fra ankesaken i Kisangani i mai. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
INGEN SILKEHANSKER: Tjostolv Moland og Joshua French' bistandsadvokat bruker verken filter eller silkehansker når han karakteriserer rettsprosessen i Kongo mot de drapsdømte nordmennene - her fra ankesaken i Kisangani i mai. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX. Vis mer