Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har sluppet gislene fri

Irakiske opprørere sier de åtte kinesiske gislene er løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det hersker full forvirring om hva som er skjedd med åtte kinesere som ble tatt til fange i Irak forrige uke.

Den kinesiske ambassaden i Bagdad sier til Arab News at alle åtte skal være sluppet fri, men de er ennå ikke gjort rede for.

De åtte kinesiske bygningsarbeiderne ble meldt savnet i forrige uke, og onsdag publiserte irakiske opprørere en video der to maskerte og bevæpnede gisseltakere vokter over kineserne.

Gisseltakerne krevde at Kina nekter innbyggerne sine å reise til Irak, og truet med å drepe gislene i løpet av 48 timer hvis kravet ikke ble innfridd. Kinesiske myndigheter svarte at de allerede advarte folk mot å reise til landet.

- På grunn av godviljen til de kinesiske myndighetene, som blant annet inkluderer et forbud for kinesere mot å reise til Irak, har vi besluttet å løslate de åtte, sier opprørerne i et nytt opptak.

Gislene skal ha blitt sluppet fri i går, men er ennå ikke kommet til rette. Den kinesiske ambassaden i Bagdad sier de jobber med å lokalisere dem.

SLUPPET FRI? Opprørerne sendte ut en ny video, der de tok farvel med de åtte kinesiske gislene. Foto: Scanpix/AP
SLUPPET FRI? Opprørerne sendte ut en ny video, der de tok farvel med de åtte kinesiske gislene. Foto: Scanpix/AP Vis mer