- Vi har snakket for lite om 22. juli-hatet

Raymond Johansen mener det er på tide å få utløp for sinne og frustrasjon.

VILLE IKKE SLÅ POLITISK MYNT: Partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen (t.v.) mener Arbeiderpartiet ikke har snakket om hatet i frykt for å bli beskyldt for å slå politisk mynt på terrorhandlingene.  Her med tidligere statsminister Jens Stoltenberg under en Ap-pressekonferanse i sommer.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VILLE IKKE SLÅ POLITISK MYNT: Partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen (t.v.) mener Arbeiderpartiet ikke har snakket om hatet i frykt for å bli beskyldt for å slå politisk mynt på terrorhandlingene. Her med tidligere statsminister Jens Stoltenberg under en Ap-pressekonferanse i sommer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge har ikke tatt debatten om terroristen Anders Behring Breivik som representant for farlige politiske bevegelser, mener partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen.

Johansen mener det er på tide å snakke om hatet Breivik sto for - noe Arbeiderpartiet ikke har snakket om av frykt for å bli beskyldt for å slå politisk mynt på terrorhandlingene, skriver Aftenposten.

I siste utgave av Tidsskrift for norsk psykologforening forteller Johansen for første gang sin 22. juli-historie hvor han snakker om Aps rolle i krisehåndteringen, og om sinne og frustrasjon i partiet som ikke har fått utløp.

- Vi hadde et jævlig sinne. Breivik var jo en fascist som hatet Arbeiderpartiet og partiets ledere, sier Johansen.

- Det hatet har partiet snakket lite om, av frykt for å bli beskyldt for å slå politisk mynt på terrorhandlingene. Vi har gått for langt i å dempe ned det gjerningsmannen faktisk sto for, sier partisekretæren.

Forfatter og journalist Øyvind Strømmen mener Johansen overdriver litt om han mener at debatten ikke har vært tatt, men samtidig mener han Johansen har et poeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer