- Vi har store politiressurser, og vi skal bruke dem

Venter flere opptøyer i og rundt Stockholm i natt.

SJETTE NATTA: Om det igjen blir bråk i forstadene til Stockholm i natt, så blir det den sjette natta med opptøyer. Bildet ble tatt i går kveld i Kista. 


Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix
SJETTE NATTA: Om det igjen blir bråk i forstadene til Stockholm i natt, så blir det den sjette natta med opptøyer. Bildet ble tatt i går kveld i Kista. Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fem netter på rad har det vært opptøyer i forstader rundt Stockholm. Nå forbereder politiet seg på enda en natt med bråk, og setter inn enda mer ressurser.

- Vi har store politiressurser, og vi skal bruke dem, sier Kjell Lindgren ved politiet i Stockholm til den svenske avisa Expressen.

Krisemøter Om lag 300 politimenn blir sendt til Husby, der opptøyene startet for fem netter siden. Forsterkningene kommer fra politiet i Malmö og Göteborg. Politiet frykter at et borgervern vil bryte inn.

Ifølge den svenske avisa kalte både statsminister Fredrik Reinfeldt og justisminister Beatrice Ask inn til krisemøter i dag.

Der fikk de vite at politiet venter at opptøyene vil fortsette i helga, og fikk en oppdatering på hva politiet gjør for å stanse dem.

Ifølge Aftonbladet har politiet så langt pågrepet 29 personer under opptøyene.

Politiet Flere Dagbladet har snakket med i Stockholms-forstaden Husby mener at opptøyene begynte på grunn av at politiet skjøt og drepte en 68 år gammel mann der i forrige uke.

Maria Baas (40) så på TV da hun plutselig først hørte rop, så et voldsomt smell da politiet slo inn døra til den 68-år gamle naboen og skjøt og drepte ham i sin egen blokkleilighet. Hun sier at ungdommer i nabolaget forteller at de vil vise at dette ikke var greit.

Ifølge Aftonbladet har 38 prosent av alle 20-25 åringer i Husby verken skoleplass eller jobb. Ifølge en OECD-rapport fra 2011 har de økonomiske forskjellene i Sverige økt voldsomt siden 1990-tallet.

70 utrykninger Flere Dagbladet har snakket med i Husby nevner sinne mot politiet som begrunnelse for opptøyene, mange synes at de slipper for lett unna med rasisme.

Brannvesenet i og rundt Sveriges hovedstad meldte om nærmere 70 utrykninger i løpet av torsdag kveld og natt til i dag.

Dagbladet og andre medier var i Husby i går, mange valgte å trekke seg tilbake på grunn av trussler fra maskerte menn.