Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har svært gode resultater

Lise Karlsen sier at Evangeliesenteret har svært gode behandlingsresultater. Sentrale politikere forsvarer også senterets arbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg og Ludvig har viet våre liv til å hjelpe mennesker som sliter med rusproblemer. Derfor synes jeg det er sårende at det blir framstilt som om vi personlig er blitt rike på rusomsorg. Det er vi ikke blitt, sier Lise Karlsen til Dagbladet. Hun er administrativ leder for Evangeliesenteret.

Beklager

Dagbladet avdekket i går at Evangeliesenteret ikke har dekning for å si at de har bedre resultater enn andre i behandlingen av rusmisbrukere.

- Det er forskjellige måter å måle dette på. Myndighetene skal jo nå evaluere de frivillige organisasjonene og de står fritt til å evaluere oss på nytt.

Lise Karlsen beklager at Evangeliesenteret har sammenliknet behandlingstall ved forskjellige institusjoner.

- Vi slår oss ikke på brystet og sier vi er bedre enn andre. Vi vil bare belyse at vi har greid å hjelpe mange mennesker. Vi synes det er kjempeflott at andre også trår til og hjelper mennesker som er rusavhengige, sier Lise Karlsen.

- Hvorfor får dere direkte statsstøtte når andre tilsvarende organisasjoner ikke gjør det?

- Det vet jeg ikke, og jeg kan jo ikke noe for at vi får direkte støtte. Det er kanskje fordi vi har slitt i mange år, og at vi på en måte er godkjent av politikerne? Vi har vel et rykte for å ha svært gode behandlingsresultater, sier hun.

Ifølge ekteparet Karlsen har i alle fall 20000 personer vært innom et av de mange sentrene som drives av Evangeliesenteret.

- Vi har hjulpet mange, og vi har levert regnskap hvert eneste år. Vi har aldri fått noen reaksjon på at vi «misbrukte» behandlingstallene. Vi ser uansett resultater hver eneste dag, sier Lise Karlsen.

Mye støtte

Etter Dagbladets artikkel i går, har Lise og Ludvig Karlsen fått mye støtte. En rekke tidligere beboere på Evangeliesenteret har gjennom e-post og på telefon til Dagbladet fortalt om hvordan Evangeliesenteret har reddet dem. Også KrF-politikere støtter ekteparet Lise og Ludvig Karlsen. Partileder Valgerd Svarstad Haugland roste Evangeliesenteret allerede på morgennyhetene i går.

Medlem av sosialkomiteen på Stortinget, Magne Aarøen (KrF), mener Evangeliesenteret er en viktig institusjon.

Varsler evaluering

- Evangeliesenteret gjør en god jobb og det er en viktig institusjon. Den tar hensyn til hele mennesket. Jeg er ikke kjent med at de har gjort seg skyldig i noe straffbart. Nå er det viktig at alle som driver med rusmiddelomsorg, enten det er private eller offentlige, blir evaluert etter like vilkår, sier Aarøen til Dagbladet.

Sosial- og helsedirektoratet varsler at de nå vil gjennomgå saken.

- Vi vil nå gå gjennom alle opplysningene i Dagbladet, og kommer til å be Evangeliesenteret om å sende alle relevante dokumenter, sier avdelingsdirektør Mari Trommald til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media