- Vi har tatt narkobandens siste skanse

Militærleder hevder slumområdene er «renset» for narkokriminelle etter storaksjon.

HEVDER SEIER I RIO: - Vi har vunnet og brakt frihet til innbyggerne i Alemao, sier Mario Sergio Duarte, som leder landets militære politi. Foto: REUTERS/Bruno Domingos/Scanpix
HEVDER SEIER I RIO: - Vi har vunnet og brakt frihet til innbyggerne i Alemao, sier Mario Sergio Duarte, som leder landets militære politi. Foto: REUTERS/Bruno Domingos/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 7.20 lokal tid (10.20 norsk tid) begynte den sporadiske skuddvekslingen mens kamuflasjekledde soldater og svartkledde politistyrker begynte å bevege seg inn i Alemao - en gruppe på 10-12 slumområder (favelaer) nord i Rio de Janeiro i Brasil.

Det var ventet motstand fra rundt 600 gjengmedlemmer holder til i det urbane området der titusener av sivile bor. Gjengmedlemmene har tidligere vært mer spredt utover nabofavelaene i Rio de Janeiro, men etter en stor offensiv har gjengmedlemmene flyktet til Alemao, ifølge flere nyhetsbyråer.

- Vi har vunnet Men allerede klokka 12.45 norsk tid erklærte myndighetene at de hadde sikret seg området etter en invasjon med både helikoptre og armerte kjøretøy, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi har vunnet og brakt frihet til innbyggerne i Alemao, sier Mario Sergio Duarte, som leder landets militære politi.

Han sier de har fått mindre motstand enn de hadde ventet, og mener de har seiret over de hundrevis av væpnede gjengmedlemmene.

Politifolk på «slagmarka» sier derimot at de ikke har tatt over hele området ennå og at gjengmedlemmer fremdeles gir motstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer