- Vi har tatt rett mann, sier politiet

63-åringen blir framstilt for varetektsfengsling i morgen. - Overbevist om at han er uskyldig, sier familien.

 ETTERFORSKER FOR FULLT:  Vestfold politidistrikt med bistand fra Kripos etterforsker fortsatt skytingen i Sandefjord fredag med full bredde. Flere vitner er avhørt i går og i dag. I morgen blir en 63 år gammel mann framstilt for vartektsfengsling.  FOTO: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO.
ETTERFORSKER FOR FULLT: Vestfold politidistrikt med bistand fra Kripos etterforsker fortsatt skytingen i Sandefjord fredag med full bredde. Flere vitner er avhørt i går og i dag. I morgen blir en 63 år gammel mann framstilt for vartektsfengsling. FOTO: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er pågrepet og siktet etter skytingen i Sandefjord fredag, blir etter politiets plan framstilt for varetektsfengling i morgen.

Den 63 år gamle mannen, som ble pågrepet i sitt hjem i Sandefjord sentrum ved 20.30-tiden fredag, er siktet for drapsforsøk etter straffelovens paragraf 233.

- Det har ikke kommet fram nye opplysninger i etterforskningen som indikerer at feil mann er pågrepet. Siktelsen blir ikke endret, opplyser politiadvokat Bente Selstad Hansen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet ved 11-tiden.

Politiet fortsetter å avhøre vitner til skytingen i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag, der tre personer ble truffet av skudd.

Fortsatt livstruende - Tilstanden til de skadde er uendret i formiddag etter opplysninger vi har fått fra sykehusene, sier Selstad Hansen.

Det betyr at en kvinne (49) fortsatt er livstruende skadd og at tilstanden er alvorlig for en mann (44). Begge ligger på Ullevål universitetssykehus.

Kvinnens 47 år gamle ektemann ligger på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg med punktert lunge og brukket ribbein. Han var frisk nok til å ta i mot besøk i går kveld.

Politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke opplyse hvor mange vitner som har vært avhørt.

- Ingen flere personer enn den siktede er pågrepet, sier politiadviokat Bente Selstad Hansen.

Møte klokka 12 63-åringens forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl, skal møte sin klient i politiarresten i Tønsberg i dag klokka 12. Tidligere i formiddag har han vært i kontakt med siktedes familie.

- Familien er overbevist om at han er uskyldig, sier Breistøl til Dagbladet.

Ifølge Breistøl er ikke 63-åringen tidligere straffet.

- Mannen var ikke i parken da skuddene falt. Han har fortalt at han hørte om skytingen på nyhetene. Han forholder seg rolig til at politiet skal sjekke opplysninger han ga i avhør fredag kveld, sier Breistøl.

 

 PÅ ÅSTEDET:  Kripos jobbet fortsatt på åstedet i natt. FOTO: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO.
PÅ ÅSTEDET: Kripos jobbet fortsatt på åstedet i natt. FOTO: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO. Vis mer