KNUST: Hele det nordøstlige USA har blitt hamret av massive snøstormer, noe som er ekstremt sjeldent for oktober. Her har en bil blitt knust av et tre som bukket under for tung og våt snø i Worcester i Massachusetts. Foto: REUTERS/Adam Hunger/SCANPIX
KNUST: Hele det nordøstlige USA har blitt hamret av massive snøstormer, noe som er ekstremt sjeldent for oktober. Her har en bil blitt knust av et tre som bukket under for tung og våt snø i Worcester i Massachusetts. Foto: REUTERS/Adam Hunger/SCANPIXVis mer

- Vi har terget på oss Moder Jord

Minst elleve døde og tre millioner uten strøm etter de verste snøstormene på over hundre år i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst elleve personer er så langt døde og rundt tre millioner uten strøm, etter at massive og ekstremt sjeldne stormer har hamret nordøstlige deler av USA med våt, tung snø de siste dagene, ifølge CBS News.

Blant disse var en 84 år gammel mann i delstaten Pennsylvania som ble drept mens han sov, da et tre bukket under for de tunge snømassene, brakk og traff huset, melder nyhetsbyrået AP.

En 20-åring i Massachusetts, den verst rammede delstaten med over 70 cm snø enkelte steder, døde da han tok på et rekkverk som var blitt strømførende på grunn av nedslåtte kraftlinjer, ifølge Boston Herald.

Værforholdene er ekstremt sjeldne. Værmyndigheten National Weather Center opplyser at de har målt 7,4 cm snø i Central Park i New York. Dette er er første gang siden registreringene startet i 1869 at det legger seg over 2,5 cm snø i parken i oktober.

- Jeg begynner å tro at vi virkelig har terget på oss Moder Jord, sier innbygger Tom Jacobsen i Hamilton Township i New Jersey til AP.

Meteorolog Jeff Masters omtaler alle rekordene satt av stormene som «rett og slett utrolige».

- De to mest ekstraordinære oktobersnøstormene på over to hundre år har endelig kommet til en ende. Ikke siden den beryktede snøorkanen i 1804 har New England opplevd større snømengder, skriver Masters på nettstedet Weather Underground.

- Så godt som alle steder nord for Maryland og til Maine, med unntak av kystområdene, har opplevd det største snøfallet som noensinne er målt, legger Masters til.

Som følge av uværet ble det meldt unntakstilstand i New Jersey, Connecticut, Massachusetts og deler av New York.

Rundt 3,2 millioner hjem og foretak er uten strøm i hele den nordøstlige delen av landet, etter at den tunge og våte snøen brakk strømmaster og brøt kraftledninger. Det vil fortsatt ta flere dager før elektrisitetsnettet er fullstendig reparert.

SNØDYBDER: Tidligere rekorder har blitt knust over hele det nordøstlige USA. Grafikk: NWS
SNØDYBDER: Tidligere rekorder har blitt knust over hele det nordøstlige USA. Grafikk: NWS Vis mer