SPARING: Bernt S. Zakariassen, direktør i Verdipapirfondenes forening, ser at nordmenn hadde god avkastning på fondssparing i første halvår. Foto: Verdipapirfondens Forening, VFF
SPARING: Bernt S. Zakariassen, direktør i Verdipapirfondenes forening, ser at nordmenn hadde god avkastning på fondssparing i første halvår. Foto: Verdipapirfondens Forening, VFFVis mer

Vi har «tjent» 11 milliarder kroner på å spare i fond i år

Mange norske fondssparere kan se tilbake på en fin avkastning i 2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): I løpet av første halvår ble det nettotegnet verdipapirfond for 117 milliarder kroner og samlet forvaltningskapital steg til rekordhøye 817 milliarder kroner, viser fersk markedsstatistikk fra Verdipapirfondenes forening (VFF).

Ola Nordmann plasserer flere milliarder i fond Av den samlede nettotegningen, sto norske institusjonelle kunder for hele 105,4 milliarder kroner.

Norske personkunder nettotegnet for 8,2 milliarder kroner, fordelt på 6,3 milliarder kroner i «pensjonsmidler med fondsvalg» og 1,9 milliarder kroner i øvrige plasseringer. Utenlandske kunder nettotegnet for 3,7 milliard kroner.

- Ser vi på norske personkunder, så har de oppnådd en avkastning på 11 milliarder kroner i løpet av årets seks første måneder, og nordmenn har nå 226 milliarder kroner plassert i verdipapirfond, sier Bernt S. Zakariassen, direktør i Verdipapirfondenes forening, i en kommentar til tallene.

Stor interesse for kredittrisiko I første halvår 2014 har det vært størst interesse for rentefond, inkludert rentefond som kan ta relativt høy kredittrisiko.

- Risiko og kompleksitet i obligasjoner som denne type rentefond kan investere i er stor, og bør reduseres gjennom å spre investeringene i mange papirer. Verdipapirfond er underlagt strenge lovkrav om risikospredning, og er derfor velegnet for å påta seg denne type eksponering, sier Zakariassen.

Flere nyheter Flere putter feriepengene i fond
Dette ser ikke bra ut for Norwegian
Denne aksjen kan falle kraftig