Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har uenigheter med Israel

Det innrømmet Barack Obama etter anspent møte med Netanyahu.

ANSPENT MØTE:  Barack Obama og Israels statsleder Benjamin Netanyahu møttes i Det hvite hus i dag. Foto: AP Photo/Charles Dharapak
ANSPENT MØTE: Barack Obama og Israels statsleder Benjamin Netanyahu møttes i Det hvite hus i dag. Foto: AP Photo/Charles Dharapak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har «uenigheter» med Israel når det gjelder fredsprosessen i Midtøsten, inndrømmer president Barack Obama.

Obama møtte i dag Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus i Washington, dagen etter at Netanyahu reagerte med vrede på den amerikanske presidentens tale om Midtøsten og fredsprosessen mellom israelerne og palestinerne.

I talen sa Obama at enhver avtale om en palestinsk stat må baseres på grensene fra 1967 og felles enighet om bytte av landområder.

Netanyahu svarte med en pressemelding der han skrev at en palestinsk sak ikke kan komme på bekostning av Israels eksistens. Israelske medier skrev samme dag at Netanyahu mente Obama var virkelighetsfjern.

På en felles pressekonferanse i dag Netanyahu at han er villig til å inngå kompromisser for å få til en fredsavtale. Men han avviser Obamas krav om en tostatsløsning basert på 1967-grensene.

- Fred kan ikke baseres på en illusjon, sa han under pressemeldingen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media