- Vi har vært for dårlige

Politidirektør Ingelin Killengreen innrømmer at politiledelsen har vært for dårlig i å håndtere trusler mot egne. Justisminister Odd Einar Dørum godtar ikke at tjenestemenn ikke blir tatt på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke ikke vært gode nok med tiltak og oppfølging av utsatte tjenestefolk tidligere. Og vi har eksempler på dette som ikke er hyggelige, innrømmer politidirektør Ingelin Killengreen overfor Dagbladet.

Hun tror en del av «de eldre» i etaten har bagatellisert trusler, og for seint oppdaget alvoret som ligge bak den nye og organiserte kriminaliteten i Norge.

- Det har nok vært tilfeldig hvordan oppfølgingen har vært. Vi er nå i ferd med å sende ut klare retningslinjer til alle politidistrikt, slik at vi er helt sikre på at ingen faller mellom to stoler. Noen skal ta ansvaret for oppfølgingen, og det skal ikke være opp til den utsatte selv, lover hun.

Justisminister Odd Einar Dørum sier han nå vil forvisse seg om at tiltakene som er satt inn, er gode nok. Dørum har i flere år flagget kampen mot organisert kriminalitet som sin fanesak.

- Jeg tar dette dødens alvorlig. Politifolk må kunne gå trygt på jobb, men dessverre tror jeg de skildringene som har kommet fram gjennom Dagbladet er noe tjenestemenn opplever over hele landet, sier ministeren.

INNRØMMER SVAKHET: - Vi har ikke vært gode nok i å håndtere trusler mot våre egne, sier politidirektør Ingelin Killengreen. I går møtte hun blant andre Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannessen til debatt.