HELSEMINISTEREN ERKJENNER:

- Vi har vært for treige

Etter å ha lest historien om Pål (21) som eksperimenterte med heroin, erkjenner helseministeren at vi har vært for treige i rusbehandlingen.

INNRØMMER: Helseminister Bent Høie (H) erkjenner at vi har vært for treige med å forstå at rusavhengighet må behandles annerledes enn andre helseproblemer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INNRØMMER: Helseminister Bent Høie (H) erkjenner at vi har vært for treige med å forstå at rusavhengighet må behandles annerledes enn andre helseproblemer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Har vi vært for treige med å forstå at rusbehandling er annerledes enn annen behandling av sykdommer?

- Ja, definitivt, sier helseminister Bent Høie til Dagbladet.

Innrømmelsen kommer etter at helseministeren har lest historien om Pål (21) – en helt vanlig gutt fra Oslo, uten tilknytning til det åpne rusmiljøet, som etter lang tids problemer med depresjon, rotløshet og eksperimentering med hasj, alkohol og piller, annonserte på nettforumet Freak Forum at han hadde bestemt seg for å prøve å skyte sprøyter med heroin.

Mens foreldrene hans ikke ante noen ting, fikk Pål tips og råd av de anonyme brukerne på nettforumet. Pål er nå død, etter at han tok sitt eget liv. Han var nykter da han døde, men hadde tidligere fått førstehjelp etter flere overdoser – både hjemme og på det kommunale sprøyterommet i Oslo sentrum.

- Det er en trist historie, slår helseministeren fast.

Bent Høies innrømmelse følges opp at lovnader om at problemet nå blir tatt tak i.

- Fordi vi har vært for treige er rusbehandling et av områdene Høyre, Krf og Venstre har lovt å gjøre noe med. Vi har satt i verk en opptrappingsplan, der vi bevilger 2,4 milliarder mer enn tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer