- Vi har vært overbærende fram til nå

Iranske myndigheter har kastet silkehanskene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Dagen i dag har vært den blodigste siden opptøyene i Iran startet etter valget 12. juni. Mir Hossein Mousavis tilhengener har daglig demonstrert i Teheran.

Flere personer skal ha blitt skutt og drept etter sammenstøt med politi og sikkerhetsstyrker.En ung kvinne skal ha blitt skutt og drept av Basij-militsen. Bilder fra Teheran i kveld viser en mann som ligger skutt og drept i gata.

Da ayatolla Ali Khamenei talte til folket under fredagsbønnen i går ba han om ro, og sa at demonstrantene måtte bære ansvaret for følger av demonstrasjonene.

- Vi har vært ovebærende fram til nå, men fra i dag vil vi gjenoppta loven og bli mer alvorlige i måten vi håndterer dette på, sa general Esmaeil Ahmadi Moghadam på statlig iransk tv, ifølge AP.

Varslet demonstrasjonerI dag hadde Mousavis tilhengere varslet to demonstrasjoner på Revolusjonsplassen. For å hindre dette hadde myndighetene satt inn flere tusen politifolk, sikkerhetsstyrker, militærpoliti, antiopprørspoliti og Basij-militsen.

Tusenvis av Mousavi-tilhengere barket sammen med sikkerhetsstyrker og politi like ved Revolusjonsplassen i sentrum av Teheran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer