- KRAFTFULL POSISJON: Siv Jensen (Frp) har hatt et «annus horribilis», men nyter fortsatt stor tillit blant Fremskrittspartiets velgere. Per Sandberg omtaler hennes posisjon internt i partiet som kraftfull. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
- KRAFTFULL POSISJON: Siv Jensen (Frp) har hatt et «annus horribilis», men nyter fortsatt stor tillit blant Fremskrittspartiets velgere. Per Sandberg omtaler hennes posisjon internt i partiet som kraftfull. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Vi har vært ufine med Siv Jensen

Sju av ti nordmenn har liten eller ingen tillit til at Siv Jensen skal rydde opp i Frp-rotet. Frp har vært hennes verste fiende, sier nestleder Per Sandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette året har nærmest vært en lang parodi på å bygge ned partiet og partiledelsenes tillit og troverdighet. Siv Jensen har måttet fronte en rekke saker som ikke har noe med politikk å gjøre, sier Frp-nestleder Per Sandberg.

I en ny meningsmåling som Synovate har gjort for Dagbladet, kommer det fram at 72 prosent av dem som har gjort seg opp en mening har liten eller ingen tillit til at Siv Jensen vil lykkes med å rydde opp Frp.

I går fikk Siv Jensen nok en sexskandale i fanget da det ble kjent at partimedlemmet Beate Helland mandag hadde anmeldte en stortingsrepresentant for sextrakassering. Saken kommer på toppen av skandalene rundt Frp-toppene Bård Hoksruds sexkjøp og Trond Birkedals skjulte filming av nakne gutter.

- Helt forferdelig år Siv Jensen står imidlertid fjellstøtt i eget parti. Hele 87 prosent av partiets egne velgere har ganske stor eller svært stor tillit til partilederen.

- Jeg har aldri tvilt på Sivs kraftfulle posisjon i partiet. Selv om det enkelte ganger dette året fra enkelte personer har vært forsøk på å så tvil om Sivs posisjon, er tallene fra Frp's velgere klar. Det sier noe om Siv Jensen, som har stått oppreist gjennom et helt forferdelig år.

LAV TILLIT: De andre borgelige velgerne har liten tillit til Fremskrittspartiet og Siv Jensen. Høyre-leder Erna Solberg vil gjerne regjere med Jensen og Frp etter 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LAV TILLIT: De andre borgelige velgerne har liten tillit til Fremskrittspartiet og Siv Jensen. Høyre-leder Erna Solberg vil gjerne regjere med Jensen og Frp etter 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Tenker du da blant annet på Carl I. Hagens angrep i forbindelse med plassen i Nobelkomiteen?

- Jeg tenker på interne saker som har vært, ja. Det første som slår meg er det som skjedde da Siv Jensen brakk ryggen i juni. At vi som parti startet en debatt om hvem som skulle lede partiet nærmest før Siv var kommet fram til sykehuset, var meget ødeleggende og ufint overfor Siv.

- Jeg har humoristisk sagt at vi er det eneste partiet i hele verden som klarte å skape null sympati overfor partilederen som var alvorlig skadet, sier Sandberg.

Lav tillit i Høyre Frp-nestlederen mener at det er partiet selv som har skadet Siv Jensen.

- Det som har skadet Siv Jensens posisjon blant folk er det partiet som har sørget for.

STØTTER SIV: Per Sandberg går kraftig i rette med de kreftene i partiet som har angrepet henne i året som har gått. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
STØTTER SIV: Per Sandberg går kraftig i rette med de kreftene i partiet som har angrepet henne i året som har gått. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer

Tilliten til Frp er svært lav i befolkningen, også blant Frp's potensielle regjeringskolleger etter valget i 2013. Blant Høyre-velgerne har 76 prosent liten eller ingen tillit til partiet.

- Det er kort vei fra liten tillit til stor tillit. Det Frp må gjøre er å diskutere politikk og sette dagsorden, noe vi har gjort de siste to månedene, sier Sandberg.