- Vi har vært utsatt for rendyrkede kjeltringstreker

NorgesGruppen raser - Findus insisterer på at deres lasagne er trygg.

TESTES: Lasagne testes for hestekjøtt ved et laboratorium i Krefeld i Tyskland. Foto: EPA / NTB Scanpix
TESTES: Lasagne testes for hestekjøtt ved et laboratorium i Krefeld i Tyskland. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Landets største dagligvareaktør - NorgesGruppen, med Kiwi, Spar, Meny og Joker-butikkene under sin paraply - fikk ved 13-tiden i dag en laboratorietest som viser at det har vært hestekjøtt i First Price-lasagnen.

Svar på prøvene kom fredag, opplyser NorgesGruppen i en pressemelding. Konsernet opplyser til NTB at kjøttet i produktet inneholder mer enn 60 prosent hest.

- Det er definitivt mest hestekjøtt i lasagnen. Vi vet ikke hvor langt tilbake det strekker seg, sier kommunikasjonssjef i NorgesGruppen Kine Søyland til NTB.

- Kjeltringstreker - Vi har vært utsatt for rendyrkede kjeltringstreker fra den franske produsenten. Ettermiddagens testresultater viser at det var på innhold av hestekjøtt, men ikke om kjøttet inneholder medisinrester etter veterinærbehandling. Det er en annen analyse, sier konserndirektør for kommunikasjon i NorgesGruppen, Per Roskifte, til Dagbladet.

Han og flere andre representater for NorgesGruppen skal værer med på ettermiddagens møte med statsrådene Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahr Støre.

- Det er ikke flere varer i våre forretninger med innhold av hestekjøtt. Det var fredag for en uke siden av First Price-lasagnen ble trukket

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer