Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har viktigere ting å gjøre enn å finne Madeleine

Men politilederen er sikker på at kollegaene gjør det de kan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Madeleine-saken har fått enormt stor oppmerksomhet etter at den da fire år gamle jenta forsvant fra familiens ferieleilighet i Portugal i mai i fjor.

Kanskje vel stor oppmerksomhet, vil noen hevde tatt i betraktning hvor mange barn som faktisk forsvinner hvert eneste år.

Nå sier Carlos Anjos, en av lederne i politiets fagforening i Portugal, det mange kanskje har tenkt: At politiet har vel så viktige oppgaver som å etterforske Madeleine-saken, uansett hvor hjerteskjærende den er, ifølge den engelske tabloidavisa Daily Mail.

Kommentarene kommer etter at Alipio Ribeiro, lederen i Politidirektoratet i landet, i helga sa at han vurderte å trekke seg fordi han mente politiet hadde forhastet seg da Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann, fikk status som mistenkt i saken.

- Vi har hørt forklaringen hans. Alle har en rett til å uttale seg, og også til å uttrykke seg uheldig. Det er større problemer i justisdepartementet enn Madeleine-saken, all respekt til tross, sier han, ifølge Daily Mail.

Han la også til at politiet fortsatt jobber med saken.

- Jeg er sikker på at mine kollegaer som jobber med etterforskningen gjør det de kan for å avdekke hva som skjedde, sier han.

McCann-ekteparet har selv leid inn privatetterforskere fra selskapet Metodo 3 fordi de ikke er fornøyde med politiets arbeid.

UTENFOR MISTANKE?: Det kom i helga ut opplysninger om at Gerry og Kate McCann kan bli renvasket i saken. Foto: Steve Woods/EPA/Scanpix
UTENFOR MISTANKE?: Det kom i helga ut opplysninger om at Gerry og Kate McCann kan bli renvasket i saken. Foto: Steve Woods/EPA/Scanpix Vis mer

En portugisisk politimann som for øvrig ikke så ut til å ha Madeleine-saken på toppen av prioriteringslista hele dagen, var Goncalo Amaral, som hadde ansvar for etterforskningen.

Den britiske tabloidavisa The Mirror fulgte ham tett en hel uke, og dokumenterte at store deler av dagene hans gikk med til lange lunsjer hvor han drakk som en svamp og tyllet i seg fiskeretter på lokale restauranter.

Dagen etter gikk han til verbalt angrep på McCann-ekteparet, før han fikk sparken.

FORTSATT SAVNET: Madeleine McCann.
STORT ENGASJEMENT: Madeleine-saken har berørt mange.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media