Brasil:

«Vi hater ikke barn - bare dine»

Utenfor en bar i São Paulo står det en pappeske på gata med tilhørende, opplyst skilt over inngangen. Det har skapt sterke reaksjoner.

DRASTISK GREP: En bar i São Paulo er tilsynelatende lei av at gjestene tar med seg barn. Nå har de satt av egne esker der ungene kan parkeres. Foto Jam Press
DRASTISK GREP: En bar i São Paulo er tilsynelatende lei av at gjestene tar med seg barn. Nå har de satt av egne esker der ungene kan parkeres. Foto Jam Press Vis mer
Publisert

Allerede før du er kommet inn dørene til La Borratxeria i den brasilianske storbyen São Paulo, får du et inntrykk av hva serveringsstedet tenker om gjester som kommer med barn.

«Vi hater ikke barn - bare dine», står det på et opplyst skilt som er montert over inngangen.

For å virkelig understreke poenget, er det satt opp store pappesker ute på gata som skal tjene som provisoriske lekeområder for de små mens foreldrene nyter mat og kanskje noe kaldt i glasset.

Falt ikke i god jord

Lørdag 6. august publiserte baren et innlegg på Instagram av den noe spesielle skiltingen. Innlegget har i skrivende stund fått over 11 500 likes. Men det er ikke alle som har sansen for stuntet.

BARNEUVENNLIG: Skiltet på utsiden av baren levner liten tvil om hva de tenker om folk tar med seg barna. Foto: Jam Press
BARNEUVENNLIG: Skiltet på utsiden av baren levner liten tvil om hva de tenker om folk tar med seg barna. Foto: Jam Press Vis mer

«Det er utrolig hvordan hat mot barn normaliseres, ikke sant? Erstatt barn med kvinner/svarte/overvektige/eldre/kinesere - hvilken som helst annen sosial gruppe - og politiet ville allerede vært på plass», står det i en av kommentarene.

«For en dårlig smak. Jeg spiser aldri der og vil aldri gjøre det. Det er dere som burde sette dere i en boks», fastslår en annen.

Tar med barna

Etter hvert som kritikken har haglet inn, har flere lokale medier tatt kontakt med utestedet.

I en kommentar til nyhetsbyrået Jam Press, forsvarer bareier Santi Roig med at det hele bare var ment som humor.

Det kan virke som i alle fall én av pubens Instagram-følgere var med på humoren - vedkommende lovet nemlig å ta med barna sine så snart han hadde anledning.

- Hatkriminalitet

Det er ikke første gang baren har publisert kontroversielle innlegg på sosiale medier.

«HULKEN»: Den brasilianske bodybuilderen Valdir Segato bygde musklene sine på en svært uvanlig måte - for ikke å glemme helsefarlig. Video: Valdirsegatooficial. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Ifølge lokalavisa G1, publiserte de i 2019 en video av en ansatt som angivelig overfalt en annen. I ettertid har det kommet fram at dette innlegget skal ha vært regissert.

To år tidligere hadde de et skilt som sammenliknet barn med dyr.

«Her er hunden din velkommen. Barn må derimot knytes til en stolpe», sto det skrevet.

Oppfordrer til vold

Flere lokale menneskerettighetsaktivister mener saken bør straffeforfølges. En av dem er Ariel de Castro Alves som leder Kommisjonen for adopsjon og familieliv for barn og unge.

I et intervju med den brasilianske nyhetsportalen G1 uttrykker han at meldinger som dette, er en oppfordring til vold.

- Det begås flere forbrytelser mot barn og unge. Det dreier seg hovedsakelig om brudd på barns rettigheter til respekt, verdighet og grunnleggende beskyttelse, sier han til G1.

- Latterlig

Selv om flere lokale medier har vært i kontakt med bareieren, har Santi Roig foreløpig ikke kommentert saken utover at påfunnet var ment humoristisk.

I en rekke videoer publisert på sin private Instagram-konto, har Roig forsvart seg mot anklagene.

- Jeg synes det er latterlig at jeg i 2022 må forklare at dette skiltet er ment som en spøk, rettet mot folk med irriterende barn. Vi beklager til de som ble fornærmet, sier han i en av dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer