Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi henter opp likene selv

Det skal være funnet omkomne på havbunnen utenfor Estonia. Nå gir de etterlatte den svenske regjeringen tre ukers frist til å hente opp likene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dykkerekspedisjonen til amerikaneren Gregg Bemis mener å ha lokalisert levninger fra flere omkomne utenfor vraket til den havarerte passasjerfergen Estonia. Nå truer de etterlatte med å hente opp likene selv, hvis ikke regjeringen tar affære.

- Vil de sette oss i fengsel, så får det bli slik, sier Lennart Berglund, lederen for de etterlatte til Expressen.se.

Eksplosjon/MEL>

Gregg Bemis mener funnet styrker teorien om at en eksplosjon forårsaket tragedien. Hans dykkere skal også ha funnet indikasjoner på at det er et stort hull i skroget tredve meter bakenfor baugen. Hullet skal være i høyde med fergens vannlinje.

Den offisielle granskningen etter ulykken konkluderte med at skipet sank fordi baugporten falt av. Visestatsminister Mona Sahlin lover nå at de nye opplysningene skal granskes nøye, og ønsker selv å se video-opptakene vil Bemis.

- Jeg vil at vi skal studere disse nye bevisene, sier hun til Expressen. Hun benekter at regjeringen har holdt tilbake informasjon om ulykken.

- Vi har vært ærlige i all den informasjonen vi har gitt de etterlatte. Men jeg forstår at disse nye reiser spørsmål hos de etterlatte.