- Vi hjalp de prostituerte

To Oslo-menn innrømmer at de hjalp prostituerte fra Litauen med sexannonser, kondomer, transport, vakthold og glidemiddel. Men hallikvirksomhet benekter de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To av de prostituerte anmeldte mennene som nå står tiltalt etter hallikparagrafen.

- Vi hjalp dem som venner og tjente ikke annet enn 300 kroner for hver gang vi kjørte jentene til leilighetene de opererte fra, hevdet de to halliktiltalte på 31 og 32 år da de forklarte seg i Oslo tingrett i går.

Grunnen til at de ble anmeldt, er at sterkere bakmenn i Litauen presset på jentene for å få dem under sine vinger, hevder mennene.

- Vi sto i veien for dem med vår beskyttelse av jentene, forklarte 32-åringen, som selv var kjæreste med en av de prostituerte.

Opererte fra leiligheter

Han innrømmet at jentene opererte fra leiligheter i Magnus{rsquo} gate på Tøyen, Calmeyers gate i Oslo sentrum, Harry Fetts vei på Bryn, i Konows gate i Lodalen og Bergensveien på Romsås.

Virksomheten skal ifølge tiltalen ha pågått et års tid fram til høsten 2001. Da ble de to arrestert og politiet beslagla blant annet 1000 kondomer i 31-åringens bil.

- Vi ble kjent med jentene via kjæresten min. Jeg fikk inntrykk av at systemet allerede var opprettet etter tidligere praksis som barprostituerte i Tyskland. Jentene opererte selvstendig uten at vi hadde noe med inntektene deres å gjøre, hevdet 32-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer