- Vi holder motet oppe

Faren til narkosiktet 18-åring vil reise til Bolivia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Faren til den 18 år gamle jenta som sitter fengslet i Bolivia er ved godt mot da Dagbladet.no snakker med ham mandag formiddag.

- Etter forholdene står det bra til med familien. Vi jobber tett sammen med vår advokat, og vi føler at saken går mer og mer i vår favør, sier faren.

Han forteller at de snakker med datteren på telefon hver dag. 

- Det står etter forholdene bra til med jentene også. Men de begynner etter hvert å fatte alvoret i saken, sier faren.

- Hun er uskyldig

Han er overbevist om at datteren er uskyldig, og må ha blitt lurt. De tre norske jentene ble arrestert på flyplassen i Cochabamba i Bolivia mandag 19.mai. Ifølge boliviansk politi hadde de til sammen over 22 kilo kokain i koffertene sine.

Stoffet var skjult i bunnen på totalt 11 tilsynelatende nye bager, som var pakket ned i jentenes kofferter. Narkotikapolitiet skal ha blitt tipset om de tre jentene.

Politiet sier de har destruert kokainen, men mener likevel å ha de bevisene de trenger mot jentene. Alle tre jentene nekter straffskyld.

HÅPER Å FÅ HENNE HJEM: Faren til den fengslede 18-åringen i Bolivia sier til dagbladet.no at de er ved godt mot, og er overbevist om at datteren er uskyldig. Foto: PRIVAT
HÅPER Å FÅ HENNE HJEM: Faren til den fengslede 18-åringen i Bolivia sier til dagbladet.no at de er ved godt mot, og er overbevist om at datteren er uskyldig. Foto: PRIVAT Vis mer

- Vi er fullstendig overbeviste om at datteren vår er uskyldig og har blitt lurt inn i dette. Dette skal gå bra, og vi er veldig optimistiske, forteller 18-åringens far.

Han sier at hele familien holder motet oppe, og kommer til å reise til Bolivia ganske raskt.

- Vi har ikke ordnet billetter ennå, men kommer til å reise så fort vi får det til, sier faren til Dagbladet.no.

Mormor på vei
Også familien til den 17-årige jenta som sitter i fengselet skal være på vei til Bolivia. Hun måtte i går få legehjelp på grunn av kraftig oppkast og svært dårlig form. Ellers skal jentene etter forholdene ha det bra.

Også mormoren til den 2 år gamle jenta som sitter i fengsel sammen med mammaen sin (21) planlegger etter det Dagbladet erfarer å reise til Bolivia. Hun håper å få med seg barnebarnet hjem til Norge, og datteren har signert en fullmakt der hun ber moren ta seg av datteren mens hun selv sitter i fengsel. Barnevernet i toåringens hjemkommune er også koblet inn i saken.

Venter på å bli avhørt

Ingen av de tre jentene har ennå snakket med boliviansk politi, men har levert inn en anke som de håper blir behandlet så raskt som mulig. Kvinnenes bolivianske advokat håper jentene vil avgi forklaring til dommeren i dag.

- Vi får ikke gjort stort før de har avgitt forklaring, sier advokat Marco Antonia Lino Rios til Dagsavisen.

- Vi holder motet oppe

Jentene skal ennå ikke ha fått tilbud om tolk.


Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet.no å få tak i 18-åringens norske advokat.

Avdelingsdirektør for narkotikasaker i Cochabamba, Bolivia, Lorena Millan, forteller at de fortsatt bare er i oppstarten av etterforskningen. I første omgang har politiet seks måneder på å etterforske saken. De kan da be om mer tid, og bruke opp til 18 måneder.

- I denne saken håper vi å være ferdige med etterforskningen innen utgangen av juli, sier hun til NRK.

Familien til 18-åringen, som bor på Sørlandet, håper marerittet er over lenge før det.

<B>FENGSELET:</B> Her i San Sebastain-fengselet i Cochabamba i Bolivia sitter de tre norske jentene fengslet.