- Vi holdt fem minutter stillhet

Martin Nagell (30) skjønte at noe forferdelig hadde skjedd da ambulansene raste forbi kjøkkenvinduet hans i Madrid i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Nagell er en av mange nordmenn som studerer i Madrid. Han bor sammen med kone og barn bare ti minutters gange fra togstasjonen Atocha, som ble hardt rammet av terrorbombene i dag tidlig.

Martin var i dusjen da de ti bombene gikk av, men skjønte like etter at noe hadde skjedd. I løpet av ett kvarter talte han totalt 14 utrykningsbiler med fulle sirener som dundret forbi forbi utenfor kjøkkenvinduet.

- Jeg tenkte: Hva er det som skjer? Dette er jo ikke normalt, sier han til Dagbladet.no.

- Helt vilt

Han og kona slo på fjernsynet, og fikk vite at en bombe hadde ekslodert på Atocha stasjon. Det ble ikke sagt noe om dødstall, så de gjorde seg klare til en ny hverdag i den spanske hovedstaden.

Martin Nagell gikk for å ta T-banen til skolen. På den korte veien til stasjonen Conde de Casal talte han ytterligere fire utrykningskjøretøyer i retning Atocha.

- De kjørte i en vanvittig fart. Det var helt vilt, sier han.

I likhet med medpassasjerene på T-banen visste ennå ikke Martin noe om omfanget av bombeterroren. Inne i T-banevognene fikk de gang på gang beskjed over høyttalerne at alle linjer til Atocha var stengt på grunn av «hendelsen».

- De nevnte gang på gang en «hendelse», men de sa ikke hva det var. Folk så redde ut, og stemningen var nervøs. Jeg fikk senere høre at politiet lette etter flere bomber ved andre stasjoner.

Fem minutter stillhet

Omfanget av tragedien var ikke blitt kjent da Nagell ankom skolen, som ligger i sentrum av storbyen. Først utover formiddagen ble det klart at Europas største terrortragedie hadde utspilt seg noen steinkast unna.

- Vi studentene bruker laptoper i undervisningen, og er koplet opp til internett. I løpet av første undervisningstime kunne vi følge med på at dødstallene steg gradvis. Da vi kom inn til timen var det meldt om fem døde, da vi gikk ut var tallet oppe i tretti. Det var ganske absurd, sier Nagell.

Klokka 12 i formiddag holdt alle studenter og ansatte på Nagells skole fem minutter stillhet for de mer enn 190 bombeofrene.

STUDERER I MADRID: Martin Nagell (30) bor sammen med familien sin kun ti minutter gange fra en av togstasjonene som ble rammet.