«Vi hører deg, vi hører deg»

Blindet og hardt skadd i det utbombede bygget hørte Harald Føsker de beste ordene i hele sitt liv.

BOMBESKADD: Harald Føsker hadde ferie, men var innom jobben i Justisdepartementet for å printe noen dokumenter da bomben smalt 22. juli. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BOMBESKADD: Harald Føsker hadde ferie, men var innom jobben i Justisdepartementet for å printe noen dokumenter da bomben smalt 22. juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag fortsetter vitnemålene fra folk som ble berørt da terrorbomba gikk av i Regjeringskvartalet gikk av 22. juli i fjor.

Første vitne er Harald Føsker, direktør i Justisdepartementets kriminalomsorgsavdeling. Han satt i femte etasje i høyblokka da bomba sprengte.

- 22. juli var en del av ferien, men jeg hadde sagt ja til å delta i et møte i Europarådet, så jeg måtte innom kontoret for å hente noen papirer. Jeg utsatte å gjøre dette til fredag. Jeg var innom kontoret, hilste på kolleger, og tok en telefon for å avtale med sjefen min om et foredrag. Også smalt det, sier Føsker.

- Gigantsmell Han har klare erindringer om forløpet.

- Jeg husker det som et gigantsmell, og at det kom noe i ansiktet, hode, overkropp. Det var som å bli slått med en stor spade. Jeg husker smellet; jeg husker slaget i ansiktet. Og så ble jeg borte. Da jeg jeg kom til igjen, hang jeg over restene av skrivebordet. Jeg så ingenting. Jeg var blind. Jeg kjente at det var masse galt med kroppen min. Jeg skjønte med en gang at dette var et terroranslag mot regjeringsbygget, fortsetter Føsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer