- Vi hørte et forferdelig, metallisk drønn

Ap-ordfører Ingrid Aune (33) og kjæresten Eivind Olav Evensen (43) omkom etter at båten deres gikk på skjær i høy fart. Nå forteller vitner at det tok lang tid før nødetatene nådde ut til skjæret.

SE TV: Da Adrian Lode (17) skjønte at båten hadde truffet skjæret, handlet han på instinkt og kastet seg i vannet. Reporter: Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter nattas fatale båtulykke i Namsos forteller vitner til ulykken om en hektisk time da nødetatene forsøkte å hente det bevisstløse paret på skjæret.

Lise Hansen og Ingvild Gordon var hjemme i hytta til Ingvilds mann, sammen med sistnevntes sønn og mann, da de hørte et fryktelig smell fra mørket utenfor.

- Jeg og Ingvild satt inne i stua med utsikt mot sjøen, hvor vi først hørte motorlyd. Plutselig hører vi et forferdelig, metallisk drønn. Vi gikk ut på verandaen, og jeg hørte fremdeles motorduren. Da skjønte vi med en gang at noe måtte ha skjedd, sier Hansen.

Hansen og Gordon forteller at de har panoramautsikt til hele sjøen fra hytta, og at ingen andre kunne sett skjæret.

- Jeg så omrisset av båten med kikkert, og ringte nødnummeret med en gang - etter fem-ti minutter kom politi og ambulanse, og vi hørte fremdeles motorlyden, men ingen antydning til menneskerop. Jeg skjønte at det måtte ha gått galt, og var redd for at de var havnet på sjøen, sier Hansen.

Forsøkte å svømme

- Det er ingen trafikkstøy her, og vi sto og lyttet. Ingen menneskelyder, ingen grining, skvulping, banking. Bare dunking av båten som tipper litt over på siden - så vi ringte nødnummeret med en gang, forteller Gordon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer