Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi hørte et langt, redselsfullt skrik

Den nærmeste naboen til barnehagen der noen av eiendelene til savnede Sigrid (16) ble funnet, hørte mistenkelige lyder i natt.

- HØRTE SKRIK: Anne-Mette Sætre forteller Dagbladet om skriket hun og datteren hørte i natt. Foto: Christian Roth Christensen
- HØRTE SKRIK: Anne-Mette Sætre forteller Dagbladet om skriket hun og datteren hørte i natt. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Politiet hadde i 17-tida i kveld ennå ingen holdepunkter for hvor savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har blitt av.

Jenta ble savnet i natt, etter at hun aldri kom hjem som avtalt etter å ha spasert fra en venninne rundt midnatt.

Schjetnes mobiltelefon, sko og sokker ble funnet innenfor gjerdet til Østensjø Kanvas-barnehage i Dalbakkveien 75. Stedet ligger bare rundt 300 meter fra jentas bolig.

- Panisk skrik Anne-Mette Sætre er en av de nærmeste naboene til barnehagen, med balkongutsikt til området. Hun forteller til Dagbladet at hun og datteren hørte bråk i 00.30-tida i natt.

- Vi hørte et langt, panisk og redselsfullt skrik. Jeg satt ute balkongen, men datteren min som var inne reagerte også. Skriket kom fra området ved åsen som ligger ved siden av barnehagen. Datteren min sa det hørtes ut som et vondt skrik, sier Sætre.

I dag, da forsvinningen ble kjent, varslet hun politiet om den skremmende lyden.

- Jeg får frysninger av dette. Det er spesielt når en så ung jente ikke kan gjøres rede for, sier naboen til Dagbladet.

Vaktleder Tone Bærland ved Kriminalvakt bekrefter at politiet har mottat opplysningene om skrikingen.

- Vi har fått inn mange ulike tips, og det er blant opplysningene vi har fått, sier Bærland til Dagbladet.
- Ingen unormal oppførsel Schjetnes venninne har forklart at 16-åringen gikk til fots fra henne rundt midnatt. Hun hadde bare en kort spasertur foran seg før hun var hjemme, og skal ikke ha gitt uttrykk for at hun hadde andre planer

På veien sendte hun også helt tilforlatelige tekstmeldinger til flere personer.

- Det har vært sms-utveksling med flere venninner i det aktuelle tidsrommet, sier Skotnes.

Han opplyser at det vil ta tid før politiet får en verifisert tidfesting av de siste tekstmeldingene. Kriminalvakta bekrefter overfor Dagbladet at det ikke var noe ved innholdet i sms-ene som skapte uro hos mottakerne.

- Det var ingenting unormalt ved oppførselen hennes, sier vaktleder Tone Bærland.

70 naboer og venner leter I ettermiddag var det gått over 16 timer siden den siste observasjonen av Schjetne på Østensjø i Oslo, og politiet holder ennå alle muligheter åpne. En rekke venner er avhørt, uten at det har gitt politiet mulige forklaringer.

- Dette er en sak vi ser svært alvorlig på, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

I ettermiddag har svært mange venner og naboer meldt seg som frivillige for å hjelpe familien med å finne jenta. Boligområdet ligger i nærheten av flere populære turområder som blir brukt som utgangspunkt.

- Vi er rundt fem som leter her i nabolaget, mens resten er dratt til områder blant annet i Bøler og Skullerud, sier en av de frivillige til Dagbladet.

Den offisielle leteaksjonen, som pågikk i et stort område ble foreløpig avviklet i formiddag fordi politiet ikke hadde noen nye holdepunkter å starte søk fra.

- Saken er nå i en etterforskningsfase. Men det pågår et stort frivillig søk der 60-70 personer leter i området, sier politiets innsatsleder Brian Skotnes på stedet til Dagbladet.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har ikke blitt sett siden klokka 00.00 natt til søndag. Foto: PRIVAT / POLITIET
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har ikke blitt sett siden klokka 00.00 natt til søndag. Foto: PRIVAT / POLITIET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!