- Vi hørte et stort smell. Jeg gikk ut og så folk på gata i panikk

Minst 125 mennesker skadd i togulykke i Amsterdam.

125 SKADD: En kvinne hjelpes bort etter at to tog kolliderte i Amsterdam. AFP PHOTO/ANP EVERT ELZINGA
125 SKADD: En kvinne hjelpes bort etter at to tog kolliderte i Amsterdam. AFP PHOTO/ANP EVERT ELZINGAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 125 mennesker ble skadd da to tog kolliderte i nærheten av togstasjonen Sloterdijk i 18.30-tida lørdag kveld, vest i Amsterdam.

EVAKUERES: Et barn i barnevogn evakueres. 13 av de 125 skadde skal være svært alvorlig skadd.     Foto: AFP PHOTO/ ANP/ EVERT ELZINGA
EVAKUERES: Et barn i barnevogn evakueres. 13 av de 125 skadde skal være svært alvorlig skadd. Foto: AFP PHOTO/ ANP/ EVERT ELZINGA Vis mer

Nederlandsk politi opplyser at 13 av dem er svært alvorlig skadd, 40 alvorlig skadd og 70 lettere skadd. Mange av passasjerene har beinbrudd og er forslått, melder nyhetbyrået ANP.

40 av de skadde skal ha vært ombord på et lokaltog som skulle til Uitgeest, mens det andre toget var et hurtigtog på vei fra Den Helder til Nijmegen. Ulykken skjedde på en bru. Det er ikke meldt om omkomne etter ulykken.

Kastet ut av setene - De alvorlig skadde blir fraktet til sykehus, mens de med lettere skader blir sendt til et hotell i Amsterdam, opplyste Babet Verstappen, talskvinne for det nederlandske jernbaneverket.
På Twitter fortalte flere av passasjerene på ulykkestogene om det de hadde vært igjennom. De opplyste at de ble slengt mot innredningen eller kastet ut av setene, skriver NTB.
- Vi hørte et stort smell. Jeg gikk ut og så folk på gata i panikk, sier en kvinne på stedet til TV-kanalen AT5. Hun sier hjelpemannskaper raskt var på plass. Innstilte tog - Deretter så vi hva som hadde skjedd. Redningspersonell kom kjapt til stedet og gjorde en god jobb. Noen folk hadde skader i hodet, andre haltet, sier hun.
Et traumehelikopter ble brukt til å frakte de skadde til sykehus, opplyser en talsperson for jernbaneselskapet NS til Reuters. Noen personer ble løftet fra toget med kran, men andre ble fraktet til dusinvis av ventende ambulanser.

Det er fortsatt usikker hvorfor de to togene brukte samme spor, og det er nå startet en etterforskning for å finne ut av hva som har gått galt, skriver Dutch News.

FRONTKOLLISJON: Passasjerer reddes ut etter at to tog frontkolliderte i Amsterdam. Foto: EPA/EVERT ELZINGA
FRONTKOLLISJON: Passasjerer reddes ut etter at to tog frontkolliderte i Amsterdam. Foto: EPA/EVERT ELZINGA Vis mer

Alle tog som forlater Amsterdam i retning vest har blitt innstilt, inkludert alle tog til flyplassen Schiphol. Instillingene forventes å vare hele dagen.

EVAKUERER TOGENE: 125 personer er skadd, 13 av dem svært alvorlig, etter at to tog frontkolliderte i Amsterdam.  Foto: EPA/EVERT ELZINGA
EVAKUERER TOGENE: 125 personer er skadd, 13 av dem svært alvorlig, etter at to tog frontkolliderte i Amsterdam. Foto: EPA/EVERT ELZINGA Vis mer