Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi hørte skuddsalvene

Flere personer klarte å gjemme seg mens tolv ble drept i amerikansk konsulat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rett etter klokka ti i dag tidlig tok fem bevæpnede opprørere seg inn i USAs konsulat i Jeddah i Saudi-Arabia. Opprørerne klarte å tvinge seg inn ved hjelp av en bilbombe eller granater, som ble detonert ved inngangen.

Til sammen ble tolv mennesker drept, blant dem tre av de fem opprørerne. De to siste er pågrepet, etter at saudiske styrker stormet konsulatet.

Ifølge kilder som nyhetsbyrået Associated Press har snakket med, klarte flere personer som oppholdt seg inne i konsulatet å gjemme seg da dramaet begynte. Det er uklart hvor de søkte tilflukt, men de skal ha tatt seg til et trygt sted inne i bygningen der opprørerne befant seg.

- Vi hørte skuddsalvene. Men vi visste ikke hva som skjedde, sier et vitne til AP.

- Noen ganger var det kraftig skuddveksling, mens det avtok litt innimellom.

Opprørerne var inne i konsulatet i tre timer. Ifølge anonyme kilder hos de saudiske myndighetene ble flere personer tatt som gisler, men opplysningene er så langt ikke bekreftet.

De ansatte ved konsulatet som ble drept, skal være av arabisk og asiatisk opphav.

USAs president George W. Bush sier at angrepet viser at «terroristene fortsatt rører på seg». Han koblet dagens terroraksjon til opprørerne i Irak.

- De vil at vi skal forlate Saudi-Arabia. De vil at vi skal forlate Irak. De vil at vi skal bli skremt og slitne av deres vilje til å drepe tilfeldig, drepe uskyldige mennesker. Det er derfor valgene i Irak er så viktige, sa Bush.

GRANAT: Opprørerne brukte enten en bilbombe eller granater, da de tok seg inn.
STORMET: Saudiske sikkerhetsstyrker stormet konsulatet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media