HÅRFIN: Oslos alltid sveisne ordfører Fabian Stang tar neste hårklipp i Follo i Akershus. Foto: Anders Grønnberg
HÅRFIN: Oslos alltid sveisne ordfører Fabian Stang tar neste hårklipp i Follo i Akershus. Foto: Anders GrønnbergVis mer

- Vi i Oslo har lurt på sveisene de har i Asker og Bærum

Etter bagatellstriden i Asker og Bærum tar Fabian Stang sin neste hårklipp i Follo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele historien går som følger:

Det startet med en krangel i en frisørsalong i Asker i går ettermiddag. En kunde mente seg skamklipt, ifølge Budstikka, men frisøren var slett ikke enig. Kunden nektet å betale - frisøren sto på sitt, og ringte til slutt politiet.

Til Dagbladet kommenterte politiets operasjonsleder Thor Arne Bakken det hele slik:

- Det er et Asker og Bærum-fenomen. Folk ringer hit for at vi skal gjøre, ja, jeg vil nesten ikke si hva de vil vi skal gjøre. Her rykker vi ut på rubbel og bit. Mye av det vi rykker ut på er bare tull.

For mange advokater? Da Dagbladet slo på tråden til hele Norges riks-bæring, reklameguru og «Mr. Stabæk» Ingebrigt Steen Jensen, vanket det støtte til politimannens syn.

- Det sies, dessverre, at det ikke er noe sted der det er flere nabokrangler om bagateller enn i Asker og Bærum. Det er ikke noe sunnhetstegn at folk ringer politi og advokat for ingenting. Det kan godt være at vi kunne hatt godt av å slappe av litt med våre rettigheter og krav, sier Steen Jensen til Dagbladet.

- Jeg må samtidig legge til at folk i den delen av verden der jeg bor, på Stabekk, er helt usedvanlig rause med hverandre. Jeg har aldri vært i noen nabokrangel selv, og det har ikke vært noen nabokrangler i nabolaget heller, sier Steen Jensen, og etterlater følgende poeng hengende i lufta:

- Men kanskje er det for mange advokater her ute, som skal stå på krava?

Hva sier Fabian? Da er det bare en ting å gjøre: Vi må finne en advokat med fartstid fra Bærum. Og en slik regjerer nå i Oslo rådhus.

- Den alvorlige siden av dette er at vi har det så utrolig godt i dette landet at vi har tid til dette, sier ordfører og advokat Fabian Stang til Dagbladet.

- Det er en skam at vi bruker tid på og hisser oss opp over bagateller når vi vet hvor mange som trenger oss, både i dette landet og rundt i verden, sier Stang.

Så slår Stang over i en noe mer humoristisk tone:

- Vi i Oslo har jo stadig lurt på de sveisene de har i Asker og Bærum, sier Stang, og bryter ut i et flir:

- Oi, der gikk jeg forbi et speil - jeg ser nå at jeg trenger en klipp, men det er mulig jeg reiser til Follo.

Ingen kommentar Dagbladet søkte i går de to kommunene Asker og Bærums høyeste representanter - ordførerne - for en kommentar, men bare med vekslende hell.

- Jeg ønsker ikke å kommentere en slik sak, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i Bærum.

Ordfører Lene Conradi (også H) i Asker har ikke tatt telefonen.

STILLER SPØRSMÅL: - Kanskje er det for mange advokater her ute, som skal stå på krava, sier Ingebrigt Steen Jensen. Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
STILLER SPØRSMÅL: - Kanskje er det for mange advokater her ute, som skal stå på krava, sier Ingebrigt Steen Jensen. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer