- Vi i Soldiers of Odin stiller oss med åpne armer til Allahs soldater

Talsmann Ronny Alte skal være kastet ut av Odins soldater etter uttalelser i media.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kort tid etter at borgerverngruppa Soldiers of Odin etablerte seg i Norge, er det nå strid og splid innad i bevegelsen. Det siste døgnet er flere av administratorene på gruppas Facebook-side fjernet, og ubekreftede opplysninger går ut på at talsmann Ronny Alte (41) er kastet ut av gruppa.

- Det stemmer at jeg og Alte ikke lenger er admin på Facebook. Men jeg er ikke kastet ut av Soldiers of Odin, sier Steffen Larsen (32) til Dagbladet.

Larsen sier han sitter i ledelsen for Tønsberg-avsnittet av borgerverngruppa, som sist helg patruljerte gatene i flere norske byer. 32-åringen vil overfor Dagbladet verken bekrefte eller avkrefte hvorvidt Alte er kastet ut.

- Vi kommer tilbake med mer informasjon om saken i løpet av helga, når vi har snakket sammen, sier Larsen.

Snakket for fritt Det var det antirasistiske nettstedet Vepsen som først meldte om splittelse i den islamfiendtlige borgerverngruppa.

Striden skyldes Altes uttalelser om den angivelige islamistiske borgerverngruppa Allahs soldater i Dagbladet og VG onsdag. I intervjuene sier 41-åringen at han synes det er skummelt dersom Allahs soldater er en rekrutteringstjeneste til islamistiske miljøer.

Overfor Tønsbergs Blad (TB) utdyper Larsen rabalderet rundt Alte:

- Han sa ting til media som vi var enige om at han ikke skulle si. Han gikk direkte mot de rådene vi ga. Selv om han presiserte at han uttalte seg på vegne av seg selv, vil uttalelsene selvsagt bli tatt til inntekt for Odins soldater, sier Larsen.

Stikk i strid med Altes uttalelser framholder 32-åringen tvert imot at Odins soldater ønsker Allahs soldater velkommen:

- Vi i Soldiers of Odin stiller oss med åpne armer til Allahs soldater. Hvis de mener de skal gjøre samme som oss, og patruljere i norske byer for å gjøre gatene trygge, er det selvfølgelig ikke noe problem for oss. Hva Ronny Alte mener om det personlig, er ikke vår sak. Vi er ikke noe politisk parti, sier han til TB.

Harde utfall På sin åpne Facebook-profil har Larsen gått hardt ut mot talsmannen:

«Vi i S.O.O. tar full avstand fra Ronny Alte sine personlige meninger og gamle 'kamper'», skriver Vestfold-mannen.

På Soldiers of Odins Facebook-side skriver Larsen: «Ronny Alte????? Du sletter vel faen ikke meg fra S.O.O.?????»

Alte har også tidligere fungert som talsmann eller leder for en rekke islamfiendtlige organisasjoner, som Norwegian Defence League (NDL) og Pegida Norway. Prosjektene har vært preget av indre strid og splittelse.

Verken Alte eller Soldiers of Odins norgesleder Kim Mæland har i dag besvart Dagbladets henvendelser.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer