Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjemmeundervisningstjenesten Showbie nede:

- Vi jobber med det

Flere titalls tusen elever kommer ikke inn på den digitale plattformen Showbie, som skulle gitt dem kontakt med skolene sine.

GIKK NED: Skolesystemet «Showbie» gikk ned fredag da tusenvis av elever forsøkte å ha hjemmeskole. Video: Øystein Sæthre Vis mer

Den digitale skoleløsninga Showbie har kollapset fredag morgen. Klokka 14 er plattformen tilbake på nett.

Showbies internasjonale pressekontakt bekreftet fredag morgen at de var nede.

- Showbie er for tiden nede grunnet en enorm etterspørsel på grunn av Covid-19, og skoler som bytter til virtuell undervisning, skriver en ikke navngitt pressekontakt i det kanadiske selskapet i en epost til Dagbladet.

- Vi jobber med å utvide kapasiteten til Showbie så fort som mulig, så vi kan få alle tilbake til læringen, sier pressekontakten.

I Norge er flere titalls tusen elever rammet av feilen. Fra og med fredag har alle norske skoleelever undervisning hjemmefra.

Ifølge Budstikka er 16 000 elever rammet, bare i Bærum kommune.

– Bruk tiden på skolebøker og andre apper på læringsbrettene mens Showbie er nede. Denne appen er viktig, men den er ikke det eneste læringsverktøyet elevene har, sier Christian Sørbye Larsen i Bærum kommune til avisa.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Dagbladet har vært i kontakt med Kunnskapsdepartementet om feilen, men de henviser til kommunene.

Oslo kommune svarer til Dagbladet at de er klar over feilen, men henviser videre til Showbie.

Den norske Showbie-forhandleren Rikt sier til Dagbladet at de nå lanserer en introduksjonsvideo så fort løsninga er oppe igjen.

- Vi arbeider også med å utvide kapasiteten på support for eksisterende og nye kunder, sier daglig leder Marianne Grimstad Hansen til Dagbladet.

Hele Norges coronakart