HOLDT PRESSEKONFERANSE: Svensk politi holdt i dag pressekonferanse om skytingen i Malmö. Foto: Øistein Horum Monsen
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Svensk politi holdt i dag pressekonferanse om skytingen i Malmö. Foto: Øistein Horum MonsenVis mer

- Vi jobber med uforminsket styrke

Politiet i Malmö holder pressekonferanse om lasermannen og pågripelse i forbindelse gjengskyting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MALMÖ/OSLO (Dagbladet): En 24 år gammel mann har blitt pågrepet mistenkt for innblanding i en skyteepisode 20. oktober i Malmö. Men saken skal ikke dreie seg om de mange uoppklarte skyteepisodene i byen.

Overfor det svenske nyhetsbyrået TT opplyser politiet at saken dreier seg om skudd som ble løsnet i et antatt gjengoppgjør i Lindängen. Det var to menn på 22 og 29 år som da ble skutt. Den ene mannen ble truffet i begge beina, den andre i både beina og magen - men ofrene klarte å ta seg til sykehus og overlevde.

- Det var ikke gjengopprør, men to besøkende i byen som ble overfalt. De ble truet innledningsvis. De trodde de skulle komme unna, men etter cirka ti minutter åpnet de ild. De ble truffet i mage, bein og armer, sier Malmö-politimester Ulf Sempert.

- Vi kobler ikke disse skyteepisodene med serieskytingene i det siste, sier opertaiv leder Börje Sjöholm fra Länskriminalavdelingen ved svensk politi.

- Uforminsket styrke - Vi jobber med uforminsket styrke med å sikre innbyggernes sikkerhet i Malmö. Vi har respekt for publikums frykt i byen, sier Malmö-politimester Ulf Sempert.

- Vi har mye mannskap ute i gatene. Det er politi fra hele Skåne og vi kan få støtte fra politidistrikter i hele Sverige for å kunne holde det trykket oppe, sier han.

- Profilen av gjerningsmannen bak serieskytingene har vært vanskelig. Den baserer seg på gjerningsmannens oppførsel over tid. Men profilen sier ikke så mye.

Politiet har svært få vitner til hendelsene.

- Tror ikke han vil slutte Avisa Sydsvenskan skriver i dag at politiet begynner å tvile på om skuddene mot skredder og frisørsalongen i Lönngatan lørdag var den nye lasermannen, men de kan ikke utelukke det.

REDEGJORDE FOR SKYTING: Politimesteren i Malmö ( i midten) Ulf Sempert og spaningsleder Willy Persson (t.v). Opertaiv leder Börje Sjöholm fra Länskriminalavdelingen ved svensk politi helt til høyre. Foto: Øistein Norum Monsen
REDEGJORDE FOR SKYTING: Politimesteren i Malmö ( i midten) Ulf Sempert og spaningsleder Willy Persson (t.v). Opertaiv leder Börje Sjöholm fra Länskriminalavdelingen ved svensk politi helt til høyre. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Hvorfor tror dere det har vært stille i det siste?

- Vi vet ikke hvordan han tenker, men mulig han roer seg ned som det er mye politi ute og masse i mediene. Kan hende han tenker: Jeg er smartere enn politiet. Vi vet ikke hvordan han reagerer. Han kan slutte eller fortsette å skyte, men vi tror ikke gjerningsmannen vil slutte å skyte, sier operativ leder Börje Sjöholm.

Politiet uttrykte også bekymring for at innbyggere og gjenger er ute i gatene og jakter gjerningsmannen på egen hånd.

- Det liker vi ikke. Det er en risiko for at uskyldige blir rammet, sier Malmö-politimester Ulf Sempert.

UOPPKLART: Malmö er herjet av en ny "lasermann" som skyter mot ikkevestlige innbyggere. Foto: Øistein Norum Monsen
UOPPKLART: Malmö er herjet av en ny "lasermann" som skyter mot ikkevestlige innbyggere. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer