- Vi jobber veldig aktivt mot radikalisering i Norge

Fahad Qureshi i Islam Net mener vi har liten grunn til å frykte terrorangrep i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fahad Qureshi, leder i Islam Net, mener terrorangrepet i Stockholm i går er oppsiktsvekkende. Qureshi er aktiv i det muslimske miljøet ved Høgskolen i Oslo, og er med å arrangere seminarer og møter på skolen.

- Alle jeg har snakket med i dag synes det er trist at enkelte mennesker gjør slike ting, skriver Qureshi i en epost til Dagbladet, hvor han også understreker at de er imot all form for terrorisme.

- Er det grunn til å frykte at det samme kan skje i Norge?

- Det er mest sannsynlig ikke grunn til å frykte dette i Norge, da det så å si ikke finnes ekstreme grupperinger i Norge, og hvis de finnes har de ikke stor oppslutning, skriver Qureshi.

Vil ha islamstudier i Norge Den 28-år gamle selvmordsbomberen, som hadde fylt 29 år i dag, studerte i England. Han hadde kone og to små døtre. I den engelske byen han studerte, ble det brutt opp en terrorcelle på samme tid selvmordsbomberen var der.

- Frykter dere at muslimer studerer i utlandet og blir «radikalisert» der?

- Så lenge man studerer ved anerkjente institusjoner, tror jeg ikke dette skal være et problem. Men det hadde ikke vært dumt å åpne muligheten for å studere islam i Norge, så man kunne utrydde all frykt for at folk skal bli radikalisert i utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer