JUBLER FOR HANDEL: Widerøeinvestor Ola Giæver  er fornøyd med handelen, men sier at det er nå jobben begynner. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet.
JUBLER FOR HANDEL: Widerøeinvestor Ola Giæver er fornøyd med handelen, men sier at det er nå jobben begynner. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet.Vis mer

- Vi jubler over at handelen er landet

Ola O.K Giæver er glad for at de fikk tilslaget på Widerøe, men tar ikke av på grunn av det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er alltid en god ting når de ansatte får en stor eierandel i et selskap. Jeg har ikke snakket med så mange ennå, men det er klart at vi er glade. Dette er noe vi har jobbet for lenge, sier Ola O.K. Giæver til Dagbladet.

SAS har solgt flyselskapet Widerøe til en investorgruppe bestående av Fjord1, Torghatten og Nordland fylkeskommune.
Selskapet selger 80 prosent av aksjene for om lag 2 milliarder svenske kroner.

- SAS-konsernet har i dag undertegnet en avtale om å selge 80 prosent av sine aksjer i Widerøes Flyveselskap AS til en investorgruppe bestående av Torghatten ASA, Fjord1 AS og Nordland fylkeskommune. SAS kommer til å beholde 20 prosent av aksjene i Widerøe, men har til hensikt å avvikle hele eierskapet i 2016, skriver SAS i en børsmelding fredag ettermiddag.

Etter det Dagbladet forstår eier de Widerøe-ansatte 34 prosent av aksjene.

Nå begynner jobben - Vi jubler over å ha landet denne handelen, men det er nå jobben begynner. Vi har mange og viktige oppgaver foran oss, men vi sliper ikke noen stor jubel løs før vi har levert de første regnskapene som viser at vi går med et økonomisk overskudd, sier Ola O.K Giæver til Dabladet.

- Hvordan ser du på at dere fikk tilslaget?

- Jeg er glad for det, men det spørsmålet bør nok rettes til de som solgte selskapet. Jeg vil ikke si så mye om framtida, i dag fokuserer vi mest på at vi fikk tilslaget, sier Giæver.

Ole Giæver og resten av investorgruppa har i lengre tid jobbet for å få kjøpe Widerøe. I november bekreftet Giæver at de forsatt ville kjøpe flyselskapet. Giæver har i 30 år vært pilot i Widerøe. Han gikk i bresjen for en gruppa av ansatte som ønsket å kjøpe sin egen arbeidsplass.

- Alle vil være med - og vi har finansieringen på plass, sa pilotveteranen - som selv er oppført med nærmere 17 millioner kroner i formue.