- Vi kan alltids stenge Øresundsbrua

Konflikten mellom danske og svenske politikere når stadig nye høyder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Broderfolkenes kjærlighet til hverandre settes på harde prøver for tiden. Politikerne i Sverige insisterer til danskenes store fortvilelse på at den nye SAS-sjefen må være svensk. Kjernekraftverket i Barsebeck, noen få kilometer fra København, vekker stadig dansk sinne.

Men nå er det ordkrigen om innvandringspolitikk som skaper virkelig vondt blod. Svenskene reagerte allerede da den nye og innvandringsrestriktive regjeringen i Danmark tiltrådte i fjor. Politikerne i Sverige fordømte flere av de danske partiene for å bøye av for innvandringsfiendtlige krav. På et møte mellom nordiske integrasjonsministre i desember gikk den svenske skandaleministeren til angrep på sin danske kollega Bertel Haarder, skriver Aftonbladet.

Og situasjonen ble ikke bedre da Sahlin skrev et brev til alle de europeiske regjeringene i april i år og uttrykte bekymring over sporene dansk innvandringspolitikk kan sette når danskene overtar EU-formannskapet i sommer.

På søndag gikk den danske integrasjonsministeren knallhardt ut mot Sahlin og Sverige:

- Slutt å demonisere Danmark og ta hånd om deres egen mislykkede innvandringspolitikk før dere kritiserer vår, sa Bertel Haarder, og blir backet opp av Pia Kjærsgaard, lederen for Dansk Folkeparti.

- Om de vil gjøre Stockholm, Gøteborg, og Malmø om til skandinaviske beiruter, med gjengkrig, æresdrap, og gjengvoldtekter, så vær så god. Vi kan alltids sette en broklaff på Øresundsbrua, sier Kjærsgaard ifølge Aftonbladet.

Sahlin reagerer med vantro på den danske kritikken.

- Formuleringene viser med tydelighet at det partiet som akkurat nå har vetorett over den danske flyktning- og integrasjonspolitikken knapt kan beskrives som et normalt «sentrumsparti».

Og gjør danskene alvor av truslene om å stenge svenskene ute fra Danmark må vi nok fortsatt bruke danskeferga over Kattegat.

FORBANNET: Pia Kjærsgaard mener svenskenes integrasjonspolitikk er skandaløs.
FORBANNET: Mona Sahlin mener danskenes integrasjonspolitikk er skandaløs.