Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi kan bare være stolte av ham. Han døde oppreist

Redaktørens kjæreste var på åstedet kort tid etter terrorangrepet.

I SORG: Tidligere statssekretær Jeannette Bougrab var samboer med den drepte sjefredaktøren i satiremagasinet Charlie Hebdo. - De var eksepsjonelle mennesker, virkelige helter. De kjempet for de friheter som vi hadde glemt å forsvare, mens de gjorde motstand, sier hun om ofrene for gårsdagens terrorangrep. Foto: Nicolas Briquet / ABACAPRESS.COM / NTB scanpix
I SORG: Tidligere statssekretær Jeannette Bougrab var samboer med den drepte sjefredaktøren i satiremagasinet Charlie Hebdo. - De var eksepsjonelle mennesker, virkelige helter. De kjempet for de friheter som vi hadde glemt å forsvare, mens de gjorde motstand, sier hun om ofrene for gårsdagens terrorangrep. Foto: Nicolas Briquet / ABACAPRESS.COM / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har mistet min elskede. Jeg har mistet en del av meg selv, sier Jeannette Bougrab til den franske tv-kanalen BFMTV.

Hun var samboeren til den avdøde sjefredaktøren i satiremagasinet Charlie Hebdo, Stéphane «Charb» Charbonnier (47). Han var en av de ni medarbeiderne som ble massakrert i redaksjonslokalene i går formiddag.

Brødrene Said Kouachi (34) og Cherif Kouachi (32) er mistenkt for å stå bak ugjerningene, men er fortsatt på frifot, på tross av at politiet har drevet en massiv klappjakt det siste halvannet døgnet.

I sjokk Bilder tatt utenfor åstedet, kort tid etter massakren, viser en tydelig preget Boougrab. Selv forteller hun til BFMTV at sjokket ble så sterkt at hun ble innlagt på sykehus.

- Jeg er redd for å se kroppen hans. Jeg har ikke sett ham ennå. Jeg vet ikke hvordan jeg vil reagere, sier Bougrab, som har vært statssekretær under tidligere president Nicolas Sarkozy.

Hennes samboer gjennom tre år har vært sjefredaktør i det venstreorienterte franske satiremagasinet siden 2009, og var oppført på al-Qaidas dødsliste.

- Døde oppreist Etter å ha offentliggjort en satire over Muhammed som førte til kritikk fra blant annet Det hvite hus, en rekke arabiske land og Vatikanet i 2012, sa han følgende til Le Monde:

- Jeg foretrekker å dø stående enn å leve på knærne.

FIKK TRØST:  Jeannette Bougrab utenfor redaksjonslokalene til Charlie Hebdo etter gårsdagens terrorangrep. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
FIKK TRØST: Jeannette Bougrab utenfor redaksjonslokalene til Charlie Hebdo etter gårsdagens terrorangrep. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Vis mer

Og nettopp dette hyller samboeren ham for.

- Vi kan bare være stolte av ham. Han døde oppreist, sier hun i kveld.

- Han ble henrettet. Han døde for sine ideer. Kjæresten min ble drept fordi han var avistegner.

Hyllet som helter I tillegg til «Charb», ble en rekke av Frankrikes mest berømte tegnere drept i det grufulle angrepet.

HEDRES: Den drepte franske tegneren Stephane "Charb" Charbonnier hylles verden over. AFP PHOTO / VANO SHLAMOV
HEDRES: Den drepte franske tegneren Stephane "Charb" Charbonnier hylles verden over. AFP PHOTO / VANO SHLAMOV Vis mer

- Jeg så straks at dette var et angrep av militær art. Den første døde lå i lobbyen. Trappen opp til andre etasje var dekket i blod. I andre etasje lå de døde oppå hverandre. Det var et blodbad med krigsskader og blod over alt, sier legen Gérald Kierzec, en av de første som ankom redaksjonslokalet.

Ofrene blir hyllet i støttemarkeringer verden over.

- De var eksepsjonelle mennesker, virkelige helter. De kjempet for de friheter som vi hadde glemt å forsvare, mens de gjorde motstand, sier Jeannette Bougrab.