I FORHANDLINGER: Statens pensjonsfond utland skal være i forhandlinger om å kjøpe en andel av eierskapet i selskapet som eier handlegaten Regent street.
I FORHANDLINGER: Statens pensjonsfond utland skal være i forhandlinger om å kjøpe en andel av eierskapet i selskapet som eier handlegaten Regent street.Vis mer

Vi kan bli eiere av shopping-gate i London

Dronning Elizabeth's eiendomsselskap trenger penger, og det norske oljefondet står klar til å hjelpe ved å kjøpe en andel i handlegaten Regent Street.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Statens Pensjonsfond Utland skal være i forhandlinger om å kjøpe en stor andel av eierskapet til den britiske dronningens mest verdifulle eiendommer og en av Londons mest kjente handlegater, Regent Street.

Den britiske avisa Daily Telegraph erfarer at The Crown Estate, som forvalter dronningens eiendommer, har forsøkt å endre eierskapet for Regent Street.

De opprinnelige planene om å overføre handlegaten til et eget selskap skal ha blitt nedstemt av styret i The Crown Estate. Selskapet har behov for penger. Tidligere i år uttalte lederen for forvaltningsselskapet, Roger Bright, at en potensiell partner måtte akseptere The Crown Estates verdier og mål, i tillegg til å ha en langsiktig horisont for eierskapet.

Første forsøk Norges Bank Investment Management (NBIM) fikk tillatelse av Finansdepartementet tidligere i år til å gjøre investeringer i eiendom. Dette skal være første forsøk på å investere i eiendom i Storbritannia.

Flere store fond skal være interessert i å investere i Regent Street. Dronning Elizabeth skal ha eiendommer i handlegaten til en anslått verdi på 15 milliarder kroner. Hvis det norske oljefondet, eller Statens Pensjonsfond Utland som det heter, får tilslaget, erfarer Daily Telegraph at prisen å betale vil ligge på omlag 400 millioner britiske pund, eller i underkant av fire milliarder kroner.

Et trofé Hverken The Crown Estate eller NBIM ville kommentere opplysningene om det mulige salget overfor The Daily Telegraph.

Daily Telegraph skriver at Regent Street ansees som et trofé for eiendoms investorer. Handlegaten er blitt oppgradert betydelig det siste tiåret etter at flere store leietakere er tatt inn. Et eksempel er Apple.

TRENGER PENGER: Dronningens eiendomsselskap trenger penger. Foto: Dagbladet/Tore Bergsaker
Foto BERGSAKER/TORE Dagbladet
TRENGER PENGER: Dronningens eiendomsselskap trenger penger. Foto: Dagbladet/Tore Bergsaker Foto BERGSAKER/TORE Dagbladet Vis mer