- Vi kan bygge sykehotellet

Buchardt og Stordalen møter styret ved Rikshospitalet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arthur Buchardt og Petter Stordalen nekter å gi opp kampen for sykehotellet i Oslo. I dag møter de styret ved Rikshospitalet.

- Jeg håper vi kommer fram til en fornuftig løsning, som også økonomisk er forsvarlig å gjennomføre, sa investoren Petter Stordalen til NTB søndag.

Helse Sør-Øst og styret ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet har besluttet å stanse byggingen av et sykehotell på Montebello i Oslo som følge av at finansiering og nødvendige godkjenninger ikke var på plass.

Blant dem som har reagert kraftigst på avgjørelsen er hotellinvestoren Arthur Buchardt, selv tidligere kreftpasient. Han ønsker selv å fullføre prosjektet og hevder en slik løsning ikke vil koste det offentlige 1 krone.

Riving utsatt

- Tilbudet er ekstremt viktig for kreftpasienter og deres pårørende. Det er ikke noe problem for private å realisere det, sier Buchardt, som minner om at det offentlige allerede i dag er nødt til å betale for pasientopphold på andre hoteller i Oslo.

Entreprenøren som allerede var godt i gang med byggingen, har varslet et erstatningskrav på 28 millioner kroner. Rivingen av sykehotellet skulle egentlig starte til uken, men arbeidet er utsatt i påvente av resultatet av dagens møte som startet klokken 8.30.

Styreleder Steinar Marthinsen ved Rikshospitalet sier møtet er kommet i stand fordi det er uklart hva slags tilbud de private investorene har kommet med.


Opposisjonen ber regjeringen rydde opp

Fremskrittspartiets landsmøte vedtok søndag å be helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) fjerne Hanne Harlem som styreleder i Helse Sør-Øst. Partiet har mistet tilliten til Harlem som følge av hennes håndtering av sykehotellsaken.

På Stortinget står Frp alene om kravet. KrF-leder Dagfinn Høybråten sier det ikke vil løse noen problemer å kaste styrelederen.

- Men regjeringen bør snarest rydde opp i sykehushotellsaken før det blir en skandale. Det kan statsråden gjøre ved å bruke sin makt til å instruere helseforetaket. Dette har blitt en prestisjesak som rammer en sårbar pasientgruppe, sier Høybråten.

Inge Lønning (H) sier han ønsker en åpen høring i saken, blant annet for å høre Hanne Harlems versjon.

- Høyres utgangspunkt er at vi ønsker å berge dette bygget. Vi ønsker i hvert fall å undersøke alle muligheter for å få det finansiert, blant annet sammen med private, sier han.

(NTB)

STYRELEDER: Hanne Harlem har fått kraftig kritikk for sin håndtering av bråket rundt byggingen av sykehushotellet.
VIL BYGGE: Flere private investorer, blant dem Arthur Buckhardt vil overta byggingen av hotellet og drive det.